2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

DTP'lilerden protesto!

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari İl Başkanlığı, partilerine mensup 3 belediye başkan adayı başvurusunun İl Seçim Kurulu'nca reddedilmesini düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.


Hakkari İl Seçim Kurulu; Hakkari Belediye Başkan Adayı Selim Ertaş, Yüksekova İlçesi Esendere Belde Belediye Başkan Adayı Abidin Çoğaç ve Durankaya Belde Belediye Başkan Adayı Sait Gezer'in adaylık başvuruları, 17 Şubat'tan önce haklarında alınan kamu hizmetlerinden men cezalarının kaldırıldığına dair kararı Yüksek Seçim Kurulu'na sunmadıkları gerekçesiyle reddedilmişti.


Bunun üzerine öğle saatlerinde Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde toplanan ve aralarında Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, Şemdinli İlçe Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Yüksekova İlçe Belediye Başkanı Salih Yıldız ile Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Alptekin'in de bulunduğu yüzlerce partili, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önüne kadar yürüdü.


Daha sonra belediye önünde yapılan basın açıklaması metnini okuyan DTP Hakkari İl Başkanı Fahri Kurt, "Başbakan ve onun ekibi daha seçim sürecine girişle başlatılan gözaltı furyası, çarşaf çarşaf yazılan asker ve polis seçmenler, partimizin büro açılışları ve aday tanıtma toplantılarına gösterdiği tahammülsüzlük ve yapılan polis saldırılarıyla halkımızın iradesini kırmaya çalışmıştır. Tüm bunlar yetmemiş gibi en son partimizin birçok adayı hukuki dayanağı olmayan gerekçelerle reddedilmiştir.

Türkiye genelinde 10'u aşkın belediye başkan adayımız ve yüzlerce belediye ve il genel meclis üyeliği adaylarımıza yönelik ret kararları seçim kurullarınca verilmiştir. Sadece ilimizde Hakkari Merkez Belediye Başkan Adayımız Selim Ertaş, Esendere Belediye Başkan Adayımız Abidin Çoğaç, Durankaya Belediye Başkan Adayımız Sait Gezer olmak üzere 3 adayımızın başvuruları İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmiştir. DTP olarak halkımıza bu hileleri yapanları 29 Mart 2009'da sandığa gömme sözü veriyoruz. Tüm halkımızı ve
demokratik kamuoyunu bu hukuksuzluklara dur demek için seferberliğe çağırıyoruz" şeklinde konuştu.


Yapılan basın açıklamasının ardından çeşitli sloganlar atan partililer, tekrar Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binasına kadar yürüdü. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü, çıkabilecek olası olaylara karşı çarşı merkezinin değişik cadde ve sokaklarında zırhlı araçlar eşliğinde güvenlik önlemi alırken, basın açıklaması olaysız bir şekilde son buldu.
Konuyla ilgili İl Seçim Kurulu yetkilileri herhangi bir açıklama yapmadı

İha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 20:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?