4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

DTP'lilerin açlık grevi sona erdi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari İl Teşkilatı binasında yaklaşık 50 kişinin katıldığı 2 günlük açlık grevini bir basın açıklamasıyla sona erdirdi.

Altay Caddesi üzerinde bulunan Belediye İş Merkezindeki parti binası ünündeki caddeyi bir süre trafiğe kapatarak çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 300 kişilik gurup alkışlar yaptıktan sonra 5 dakikalık otarma eylemi yaptı. Gurup sık sık 'Katil Erdoğan', 'Kahrolsun AKP' sloganları atması dikkat çekti.

Trafiğe kapatılan cadde ortasında kısa bir açıklama yapan (DTP) Hakkari Parti Meclis Üyesi Medya Duran, İmralı Cezaevinin kapatılması, DTP ye yapılan haksızlık, ceza evlerinde yapılan insanlık dışı uygulamalar, operasyonların durdurulması, partilerinin üzerindeki baskıların son bulması için yapmış oldukları 2 günlük açlık grevine bugün son verdiklerini söyledi. Duran, dış güçlerin bir Türk Kürt savaşa başlatmak istediklerini söyleyerek "Sınır ötesi operasyonlar durdurulmalıdır. Birlik ve beraberlik içersinde yaşamak istiyoruz. Ancak bu birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler savaş çığırtkanlığı yapıyor. Başbakan ve genelkurmay başkanlığına seslenerek 'Bırakın imha politikalarını, gelin bu güzel ülkede demokratik bir şekilde hepimiz birlikte yaşayalım' diyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardında gurup daha sonra sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 18:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?