2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

DTP'nin 2. Olağan Kongresi yapıldı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yapılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) 2. Olağan Kongresi'nde Faris Çetinkaya başkanlık görevine seçildi.


Parti binasında yapılan kongreye Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, DTP Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel de katıldı. Divan Kurulu Başkanlığını Parti Genel Meclis Üyesi İbrahim Sungur, katip üyeliklerini ise Mehmet Sıdık Akış ve Nurullah Çiftçi'nin yaptığı kongreden önce kısa bir açıklama yapan DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel, başarının örgütlemeden geçtiğini belirtti.

Çukurca ilçesinde bundan daha önceki yıllarda partinin kazanmaması sebebinin iyi bir örgütlenmenin olmayışından kaynaklandığını anlatan Güzel, ancak seçim arifesinde ilçedeki komisyon ekibinin özverili ve düzenli çalışmalarından dolayı 29 Mart yerel seçimlerinde verilen emeğin karşılığının alındığını ve bunu tüm ilçe sakinlerinin katkısı ile başarıldığını söyledi.


Konuşmanın ardından yapılan seçimde 98 üye oy kullandı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Faris Çetinkaya DTP Çukurca İlçe Başkanlığı görevine getirilirken, asıl yönetim kurulu üyeliklerine ise İmadettin Derin, Naif Demiroğlu, Halime Şimşek, Zeydo Akdemi, Cumhur Erdemir, Süleyman Yorgun seçildi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 13:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?