4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Düğünler engel tanımıyor

Hakkari'de yoğun kar yağışı ve soğuk havaya rağmen yöredeki düğün törenleri engel tanımıyor. 

Hafta sonu Bağlar Mahallesi'nde Saniye ve Erdal Çifti için açık havada 2 gün 2 gece süren görkemli bir düğün töreni yapıldı. Sabah saatlerinde aniden bastıran kar yağışı ve fırtınanın düğünü etkileyeceği beklentisinin aksine lapa lapa kar altında eğlence devam etti. Canlı müziklerle davetlileri coşturan sanatçıların üşümemesi için evin içindeki soba evin balkonuna konuldu, halayın çekildiği alana da ateş yakıldı. Davetliler ateşin etrafında halay çekerek, soğuktan etkilenenler ateşin önüne gelip ısınmaya çalıştılar. 

Damat İsa Erdal, bu mutlu gününde kendilerini yalnız bırakmayan davetlilere teşekkür etti. Ardal,"Hava soğuk ama düğünümüz güzel geçti. Düğünün sıcaklığı soğuk havayı davetlilere kayıp ettirdi" şeklinde konuştu. 

Yöresel sanatçı Mahmut Duman ise her yıl bu vakitlerde yerde 1 metre kar bulunduğunu, ancak kar yağışının bu yıl geç yağdığını belirtti. Vatandaşın düğünlerini kış aylarına denk getirme nedenlerinin ise ekonomik olduğunu belirten Duman, soğukların düğün törenleri için bir engel taşımadığını söyledi. Duman, "Halay çekenler soğuklardan fazla etkilenmiyor. En çok etkilenen biz oluyoruz. Ellerim mikrofon tutmazken, bağlama çalan arkadaşı ise ellerini kullanamıyor. Düğün sahiplerinin kurduğu ısıtıcı veya sobalar sayesinde hem ısınıp hem de işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 11:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?