4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Durankaya'da nevruz heyecanı

DURANKAYA BELDESİNDE NEVRUZ HEYECANI

Hakkari'nin Durankaya beldesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Belde Başkanlığı tarafından Nevruz kutlamaları düzenlendi.

Hakkari'nin il ve ilçelerinde büyük bir coşku ile kutlanan Nevruz etkinlikleri devam ediyor. Şehirden 20 kilometre uzaklıkta bulunan Durankaya Beldesi'nde ilk defa Nevruz kutlamaları yapıldı. Kutlamalar nedeniyle Hakkari-Durankaya yolunda jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alarak beldeye giriş yapan araçları tek tek aradıktan sonra beldeye girişlerine izin verdi. Kutlamaya Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, BDP Belde Başkanı Hasan Orakçı partililer

ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BDP Durankaya Belediye Başkanı Hasan Orakçı, Nevruzun anlam ve önemini belirtirken, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ise, alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle belde sakinlerinin kutlamalara katılamadığını belirtti. Bedirhanoğlu, "Belde üzerinde büyük bir baskı ve zulüm var. Burada ilk defa Nevruz kutlanıyor. İnşallah bu engelleri tek tek aşacağız dedi.

Kutlamalarda yörenin ünlü ses sanatçıları Aydın Acar, Şükran Turan, Özgür Uyan, Fevzi Duman, Talip Kutluk, Rıfat Taş ve Samet Taş sahne aldı. Etkinlikler halen devam ederken. Kutlamaların yapıldığı alan çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

DURANKAYA BELDESİNDE NEVRUZ HEYECANI
DURANKAYA BELDESİNDE NEVRUZ HEYECANI
DURANKAYA BELDESİNDE NEVRUZ HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 14:14:02
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 16:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?