4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Düşe kalka futbol maçı

Hakkari'de aşırı soğuk ve yağmurlu havada devam eden liselerarası futbol müsabakası görenleri hayrete düşürdü.

Hakkari yaklaşık 2 haftadır devam eden futbol turnuvası, 7 ayrı lise takımları arasında yapıldı. Finale yükselmeyi başaran Hakkari Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi birincilik için yağışlı havaya rağmen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şehir Stadyumu'ndaki çim sahada karşı karşıya geldiler. Öğretmen ve öğrencilerinde izlediği maçta ilginç görüntüler yaşandı. Sinirlerine hakim olamayan her iki takım oyuncularının birbirlerine saldırmaya çalışması ise dikkatlerden kaçmadı. Maç boyunca çevreden yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Müsabakada yağmurun şiddetini sürdürmesi, çim sahanın kayganlaşıp çamurla kaplanması maçı durdurmaya yetmedi.

Düşe kalka oynayan her iki takımın oyuncular yer yer zor anlar yaşadılar. Yağışların iyice şiddetlenmesiyle birlikte sinirleri iyice gerginleştiği maçta her iki takımın oyuncuları yer yer birbirlerinin üzerine yürüdüler. Sporcular ıslanıp soğuktan tir tir titrerken maça hazırlıklı gelen antrenörler ve öğretmenlerin sık sık 'İyi oynayın' diye sporculara bağırması ise dikkatlerden kaçmadı. Soğuktan etkilenen bir sporcu saha kenarında bekletilen ambulansta görevliler tarafından ıslak üstü çıkartılarak battaniye ile ısıtılmayı çalışırken, sahanın iyice kayganlaşması sonucu düşen ve yerde kalkamayan bir sporcu ise, 112 acil görevlileri tarafından ambulansa taşınarak tedavisi yapıldı.

Maçta her iki takımın 4-4 berabere kalması sonucu penaltı atışları yapıldı. Maçı Hakkari Lisesi 5-4 alarak birinci oldu. Hakkari Lisesi takımının, daha sonra belirlenecek tarihlerde Doğu Anadolu Bölgesi düzenlenecek olan maçlara katılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 13:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?