5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Düşündüren ve utandıran görüntüler

HAKKARİ'DE DÜŞÜNDÜREN VE UTANDIRAN GÖRÜNTÜLER

Hakkari'nin Keklikpınar Mahallesi'nde, meydana gelen yağışlar ve toprak kaymasından dolayı tahrip olan mezarlıkta ortaya çıkan kemikler insanları korkuturken, bölgede düşündüren ve utandıran görüntüler yaşanıyor.

Yaklaşık bin 500 nüfuslu mahallenin 80 yıllık tarihi mezarlığının içler acısı durumu görenleri hayrete düşürüyor. Dere yatağında bulunan mezarlıkta, yağışlarla birlikte toprak kaymasının meydana gelmesi sonucu insan kemikleri dışarı çıkmaya başladı. Birçok mahalle sakinin patika yol olarak kullandığı mezarlıkta çevreye atılan çöpler de ayrı bir sorun olarak duruyor. Mezarlığın, dere yatağındaki kısmına duvar örülmesi ve etrafının kapatılması halinde bu insanlık aybının ortadan kalkacağını ifade eden mahalle sakinleri, açıkta kalan kemikleri gören gerek yetişkinlerin gerek çocukların bundan oldukça etkilendiklerini söylediler.

Evi mezarlıkla 5 metre mesafede bulunan Hidayet Tekik, mezarlığın yapılması için defalarca gerek belediye gerekse DSİ yetkililerine durumu bildirmelerine rağmen kimsenin ilgilenmediğini belirtti. Açıkta kalan insan kemiklerini ve iskeletlerini gösteren Tekik, imkanları el vermediği için bu mezarlığı onaramadığı için kendini bir türlü affedemediğini söyleyerek "Bu mezarlık 80 yıllık olup, birçok yakınım ve yakın arkadaşlarım da burada yatmaktadır. Kemiklerini dışarıda görünce çok üzülüyorum. Her defasında üzerini toprakla kapatmama rağmen yağışlarla birlikte yeniden ortaya çıkıyor. Burada dere yatağı geçiyor. Dere kabarınca mezarlığa zarar veriyor. Mezarlık yakınında olduğumuz için çoluk çocuğumuz bu durumdan psikolojik olarak olumsuz etkileniyor. İnsanlık namına valiliğin buna bir et atmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

85 yaşlarındaki Hümeryan Tekik ise, kemiklerden kendilerinden çok çocukların etkilendiğini belirtti. İnsanlığa yakışmayan görüntülerle karşılaştıklarını ifade eden Tekik, bu mezarlığa biran önce bir çözümün bulunmasını istedi.

Mezarlık içinden geçen patika yolda gelip giden öğrenciler ise, kemikleri görünce çok korktuklarını belirterek, geceleri ise uyuyamadıklarını ifade ettiler. Açıkta kalan mezarlıklara yakında bakan öğrenciler, yetkililerin bu rezalete bir çare bulunmasını istediler.

HAKKARİ'DE DÜŞÜNDÜREN VE UTANDIRAN GÖRÜNTÜLER
HAKKARİ'DE DÜŞÜNDÜREN VE UTANDIRAN GÖRÜNTÜLER
HAKKARİ'DE DÜŞÜNDÜREN VE UTANDIRAN GÖRÜNTÜLER
HAKKARİ'DE DÜŞÜNDÜREN VE UTANDIRAN GÖRÜNTÜLER
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 15:21:00
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 17:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?