4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Eczanelere Deva operasyonu

Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nün Yüksekova ilçesinde sahte reçete hazırlayarak devleti zarara uğratan eczanelere yönelik 'Deva' kod adlı operasyonunda gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 8 kişi serbest bırakıldı.


Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce alınan bir istihbarat neticesinde, Yüksekova ilçesinin sosyo-ekonomik yapısı itibarıyla Yeşil Kart sahibi çok sayıda şahsın bulunduğu ve bunun üzerinden sahte reçete hazırlandığının tespit edildiği bildirildi.

İlçede bulunan eczanelerde ilaç yazılmak üzere sahiplerinden alınmış sağlık karnelerinin bulunduğu, çeşitli sağlık kurumlarında çalışan doktorların adına hazırlanmış kaşeler ile bu sağlık karnelerine eczaneler tarafından ilaç yazıldığı ve böylece sahte reçeteler hazırlandığı belirtilen açıklamada, "Eczanelerde ve depolarında kutusuz ilaçlar ve kesilmiş ilaç kupürleri bulunduğu ve bu kupürlerin de düzenlenen sahte reçetelere yazıldığı tespit edilmiştir. Bu şekilde hazırlanan gerçek dışı reçeteler ile devlete verilen zararın miktarı çok büyüktür. Ayrıca birtakım karne sahipleri tarafından eczanelere bırakılan sağlık karnelerinin toplu olarak bazı anlaşmalı doktorlara gönderildiği, bu
karnelere hastalar olmadığı halde hayali teşhislerle ilaçlar yazıldığı, eczacılar, doktorlar ve hastalar arasında hayali olarak devam eden bu tedavi sürecinde ilaçlar kullanılmış gibi gösterilerek devlet zarara uğratılmıştır. Bu sağlık karnelerin kutusuz ilaçlar ve kesilmiş ilaç kupürlerinin eczane sahipleri ve çalışanlarına ait araçlar ile depolarda saklandığı yönünde bilgiler alınmış, bunun üzerine 'Deva' kod adlı planlı operasyon çalışmasına başlanmıştır. Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan 6 Aralık 2007 tarih ve 884 sayılı arama ve el koyma kararına istinaden ilçemizde bulunan 6 eczanede arama yapılmıştır. Yapılan aramada 310 adet Yeşil Kart ve sağlık karnesi, çok sayıda kesilmiş ilaç kupürü, kupürleri kesilmiş ilaç kutuları ve ilaçlar, PKK terör örgütünün dağ kadrosuna ait 26 adet fotoğraf, 24 adet Dr. A.G. adına kaşeli ancak imzasız ilaç yazılı reçete, 8 adet doktor kaşesiz ve imzasız ilaç yazılı reçete, Ulaştırma Asteğmen Psikolojik Danışman Y.Ç. adına ait kaşe ele geçirilmiştir. Olayla
ilgili olarak, F.U., K.C., G.A., A.D., S.U., G.D., N.D. ve S.K. isimli şahıslar 'nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik' suçundan işlem yapılmak üzere yakalanmıştır. PKK terör örgütünün dağ kadrosuna ait olduğu değerlendirilen 26 adet fotoğraf ile ilgili olarak da Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği'nce 'terör örgütüne üye olmak suçundan' işlem yapılmaktadır. Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'na mevcutlu olarak sevk edilen 8 sanık ifadeleri alındıktan sonra 'nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik' suçundan mahkemeye sevk edilmiş, 8 şahıs hakkında yargılama süresince adli kontrol altına alınmalarına mahkemece karar verilerek şahıslar serbest bırakılmıştır" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 13:13:12
Güncelleme :10 Aralık 2007 Pazartesi 13:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?