4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Eczanelere şok baskın

Hakkari Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde eczacısı yerinde bulunmayan bir eczanenin süresiz kapatıldığı belirtildi. 

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan, kurum olarak eczaneler üzerinde rutin bir denetimde bulunduklarını söyledi.
 
Dr. Sulhan, "Yasa gereği her eczanemizde eczacının bulunması şarttır. Eğer eczacılar, eczanesinin başında bulunmuyorlarsa da 24 saatlik süresi vardır. 

24 saat sonra gelmek veya bildirimi yapmak durumundadır. Bu kapsamda ulaştığımız, tespitini yaptığımız eczanelerden sadece birinde eczacı 24 saatte işyerine gelmemiş ve herhangi bir bildirimde bulunmamıştır. 

Bu eczanemizin eczacısı yerinde olmadığı için gerekli tutanaklar tutularak ilgili yasanın 35'nci maddesi gereğince hakkında yasal işlem başlatılmış ve eczanesi süresiz kapatılmıştır. 

Eczacı 15 gün içerisinde gelirse, eczane yeniden açılacaktır. Bizzat kendimiz giderek eczacıların yerinde olup olmadığını tespit ediyoruz. Eczacısı yerinde olmayanlarla ilgili tutanak tutuyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 17:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?