2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Eğitim-Sen'den gözaltılara protesto

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şube Sekreteri Ümit Demir, yöneticilerine yönelik gözaltı ve tutuklamaları kınadıklarını söyledi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan öğretmenevi önünde yapılan basın açıklamasına Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubeler Platformu üyeleri ile bazı sendika temsilcileri katıldı.

Basın metnini okuyan Eğitim-Sen Hakkari Şube Sekreteri Ümit Demir; Ankara, İstanbul ve Van'da yürüyüş yapmak isteyen yönetici ve üyelerine polislerin saldırdığını iddia etti.

Demir, "Bugün eğitim emekçilerine el kaldıranların, onları coplarla döverek yaralamaktan çekinmeyenlerin yarın neler yapabileceğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bizlerin yüz yıllık mücadele deneyimimiz ve kendi özgücümüzden başka bir dayanağımız yoktur. Herkese eşit ve parasız eğitim mücadelemize, insanca yaşam ve demokratik bir Türkiye için yürüttüğümüz mücadeleye sıkı sıkıya bağlıyız. Baskılar bizleri yıllardır sürdürdüğümüz kararlı mücadeleden vazgeçirmedi ve bundan sonra da vazgeçirmeyecektir. Bizler, herkese eşit, parasız, nitelikli ve anadilde eğitim hakkı için eğitim ve bilim emekçilerinin, hükümetin keyfine göre değil, grev ve toplu sözleşme hakkını kullanarak haklarını savunabilmeleri için alanlarda olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 16:20:32
Güncelleme :6 Haziran 2009 Cumartesi 23:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?