3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Eğitim-Sen'in kapatılmasına tepki

Haber-Sen Genel Mali Sekreteri Ramazan Taş, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın (Eğitim-Sen) kapatılma davasına karşı İstanbul’da gerçekleştirilen yürüyüşte sendika üyelerinin polisler tarafından saldırıya uğramasını protesto ederek, olayı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Hakkari’ye gelen Haber Sen Genel Mali Sekreteri Ramazan Taş, dün akşam saatlerinde Altay Caddesi üzerinde bulunan KESK Şubesi’nde bir basın açıklaması yaptı.

 Çok sayıda sendika üyesinin katıldığı basın açıklamasında konuşan Ramazan Taş, Eğitim-Sen’in kapatma davasına karşı İstanbul’dan Ankara’ya başlatılan yürüyüşe polislerin müdahale ederek, sendika üyelerini gözaltına almalarını şiddetle kınadıklarını söyledi.


Sendika üyelerine yönelik gerçekleşen gazlı ve sopalı saldırıda sendika yönetim kurul üyelerinin de aralarında bulunduğu 47 kişinin gözaltına alındığını belirten Taş, yürüyüş otobüsüne ise el konulduğunu ifade etti. Eğitim-Sen’in anadilde eğitim hakkını savunur maddesine yönelik olarak Yargıtay tarafından kapatma davası açıldığını belirten Taş, şunları söyledi:

"Bu dava Ankara’da görüldü. Eğitim-Sen başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ile uluslararası kamuoyundan gelen tepkiler üzerine yerel mahkeme davayı iptal etti. Ancak süreç bir üst mahkemeye gitti. Üst mahkeme hukuksal karardan çok siyasal bir karar verdi. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararın yanlış olduğunu belirterek, yeniden kapatma davası açtı. Türkiye’nin 17 Aralık’ta AB’ne üyelik müzakeresinin açıklanacağı süreçte Eğitim Sen’in kapatılması düşündürücüdür. Kapatılma davasına yönelik Eğitim-Sen Merkez Yönetim Kurulu’nun İstanbul’da başlattığı yürüyüşe ve demokratik sürece müdahale yapıldı. Mücadelemizi sürdürerek Eğitim-Sen’i kapattırmayacağız. Eğitim Sen’in aydınlık olan güneşini karartmayacağız. Bu güneşin her tarafa vurulması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Eğitim-Sen KESK’in bir ayağıdır. Bu ayağı kırarak bizi topal bırakmak istiyorlar. Ancak buna hiç bir zaman izin vermeyeceğiz."

hakkari
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 11:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?