4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Eğitim sorunları tartışıldı

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi, ilde yaşanan eğitim sorunları ile ilgili bir açıklama yaptı.


Altay Caddesi üzerinde bulunan sendika binasında yapılan basın açıklamasına Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Mahmut Ceyhan, Eğitim-Sen Mali Sekreteri Fırat Erdede ile bir grup sendika üyesi katıldı. Burada üyeler adına bir açıklama yapan Eğitim Sen Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Ata, eğitim alanında yaşanan sorunların giderek arttığını Hakkari'de, öğretmen açığının had safhada olduğunu belirtti.

Bugün için ilde bin 500 öğretmen açığı bulunduğunu belirten Ata, "Dünyanın hiçbir yerinde öğretmensiz eğitim mümkün değildir. Her sene merkezi sınavlardan sonra yaşanan sonunculukların en büyük nedeni öğretmen açığı olduğunu bilmeyen yoktur. Okullardaki onarım ve boya işleri uzun bir yaz tatilinden sonra yeni yeni yapılmaktadır. Bu da okulların en az birkaç hafta daha eğitim-öğretime kapalı olacağı anlamına gelmektedir.

Anadolu Öğretmen Lisesi ve Fen Lisesi'nde yatılı kalan öğrencilerin barınma sorunu nedeniyle birçok veli çocuğunu göndermeme durumu ile karşı karşıyadır. Ancak milli eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ile yaptığımız görüşmede en kısa zamanda hiçbir öğrencinin dışarıda kalmayacağı bir biçimde çalışmaları hızlandırdıklarını ifade etmişlerdi. Bu süre içerisinde mevcut pansiyonlarda kontenjan artırımına gittiklerini, ilave olarak Anadolu Öğretmen Lisesi'nin bir bölümünü geçici olarak pansiyona çevireceklerini ve 15 Kasım tarihinden itibaren hiçbir öğrencinin barınma sorununun kalmayacağını taahhüt etmişlerdir.

Bu çalışmaların öğrencileri daha fazla mağdur etmeden en kısa zamanda bitirileceğini umuyoruz ve bunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Yetkililerin her sene başında bu sorunlara kısa vadeli çözümler üretme yerine bir daha yaşanmaması için kalıcı çözümlerin tesis edilip uygulanması gerekmektedir. Aksi taktirde her öğretim yılının başında bu sorunlar gündemdeki yerini alacaktır" dedi.


Diğer taraftan Endüstri Meslek Lisesi inşaatının Milli Eğitim Müdürü ve akrabalarına ait arsa üzerinde yapılacak olmasının toplum nezdinde yanlış anlaşılmalara sebep olduğunu belirten İsmail Ata "Ayrıca bu arsanın bulunduğu yerin heyelan olduğu ve 2 kat imar izni olmasına rağmen 5 kat inşaatın burada hangi imar iznine göre yapılacağı da merak konusudur. Sonuç olarak Hakkari'deki mevcut sorunlara acil ve kalıcı bir çözüm getirilmediği taktirde 2009'da da merkezi sınavlardaki sonunculuğumuzun garanti olduğunu tahmin etmek kahin olmaya gerek olmadığını herkesin bilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 16:39:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?