2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Eğitimde seferberlik yılı ilan edilsin

Hakkari Öğrenci Velileri Derneği (ÖVDER) Başkanı Cumali Özkan, Vali Muammer Türker'i makamında ziyaret ederek, son yıllarda ve bu yıl ÖSS ve SBS'de gündeme getirdi.

ÖVDER Başkanı Cumali Özkan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri öğle saatlerinde Vali Muammer Türker'i makamında ziyaret ettiler. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ÖSS ve SBS sınavlarında alınan başarısızlıklarla ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Ziyaretin ardından İHA muhabirine açıklamada bulunan Cumali Özkan, eğitimdeki başarısızlıkların ortadan kaldırılması için ek çabaların gösterilmesi gerektiğini aktararak somut bazı çalışmaların başlatılmasını istediklerini anlattı.

Özak "Bu konuyla ilgilenecek özel bir komisyonun oluşturulmasını talep ettik. Bu yıl eğitim ve öğretimin gündemde tutulması gerekiyor. Çözüme yönelik projelerin hayata geçirilmesini talep ettik. Dershane gidecek öğrencilere ve ilköğretimde de SBS ye yönelik çalışmalara ekonomik desteğin sağlanmasını önerdik. Konunun yerelde ve merkezde çok ciddi olarak ela alınmasını istiyoruz. Sınavlarda alınan olumsuz sonuçlar çocuklarımızı psikolojik olarak olumsuz etkilemektedir. Umutları kırılıp konsantrasyonları bozulmaktadır. 2009-2001 eğitim ve öğretim döneminde eğitimde seferberlik yılı ilan edilmeli ve arkamıza bir rüzgarı alıp çıtayı yükseltmek zorundayız. Daha önceki yıllara ait kötü tablo ise ilimize yakışmamaktadır" dedi.

Vali Muammer Türker'in, Hakkari'nin sonunculuktan kurtulması için ellerinde gelen çabayı sarf ettiğini belirttiğini söyleyen Cumali Özkan, "Vali bey 'Bu konuda çalışma içersindeyiz. Konuyu ciddi olarak ele ele almış durumdayız. ÖVDER'in önerilerini ise makul ve kayda değer buluyoruz. Bu konuda herkesin görüş ve önersine açığım. İmkanlar dahilinde SYDV kanalıyla öğrencilerimize katkı sunmaya çalışacağız' şeklinde konuştu" diye anlattı.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 16:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?