3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Eğitimde sıkıntılı günler

Hakkari'de öğretmen yetersizliği yüzünden birçok okulda eğitim öğretime başlanmazken, il genelinde çoğunluğu branş olmak üzere toplam bin 500 öğretmen açığı olduğu belirtiliyor. 

Hakkari ve ilçelerinden tayin olan öğretmenlerin yerine yenileri atanmayınca Milli Eğitim Müdürlükleri sıkıntılı günler yaşamaya başladı. Yetkililer, şehir merkezlerindeki öğretmen açığını kapatmak için köy okullarındaki asil öğretmenleri merkeze alırken, öğretmensiz kalan köy okulları velilerin tepkisine neden oldu. Öğretmeni olan birçok okulda ise yeni başlayan onarım nedeniyle ders başı yapılamadığı bildirildi. 

Öğretmenleri ilçe merkezine alınan Dibekli köyü halkı duruma tepki gösterirken, köy okulu önünde toplanan öğrenciler bütün gün öğretmenlerinin yolunu gözlüyor. Okullarının bakımsızlığına rağmen sadece öğretmen istediklerini söyleyen köy muhtarı Alettin Çınar, "Her yıl öğrencilerimiz bu duruma düşüyor. Sadece Yüksekova'da 400 öğretmen açığı var. Yetkililer gelsin, buradaki okulların durumunu görsün. Cehaleti bu şekilde mi bitireceğiz?" ifadelerini kullandı. 

Yaşanan sıkıntı üzerine öğretmen açığını kapatmak için harekete geçen yetkililerin, il ve ilçelerindeki tüm fakülte ve yüksek okul mezunlarını görevlendirmek için çalışma başlattığı, buna rağmen öğretmen açığının tam olarak kapatılamayacağı öne sürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 16:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?