4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Eğlenmeyi de beceremiyoruz

Hakkari'de kent merkezinin ardından yaylaların da kirletilmesi tepkilere neden oluyor.
Önceki gün şehirden 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve 4 mevsimin bir arada yaşandığı 3 bin 500 rakımda bulunan Berçelan Yaylasında yapılan şenliklerin ardında doğaya atılan çöp atıkları tepkiye neden oldu. Berçelan Yaylası'nda bulunan Cilo-Doğa Derneği Başkanı Halit Soydan ve beraberindeki doğa severler, etrafa saçılan çöpler toplanarak yakılıp imha edildi.

 


Kentten sonra yaylaların da kirletildiğini belirten Halit Soydan, temiz bir çevre için herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi. oydan, "Berçelan Yaylası'nda önceki gün burada yapılan şenlik sonrası gördüğümüz manzara karşısında şaşırdık. Beraberimizde bulunan doğa severlerle birlikte çiçeklerin arasına saçılan çöp atıklarını toplayarak imha ettik. Nerde olursa olsun herkesin çevresine iyi bakması gerekir" dedi.


Doğa severlerden Yavuz Yüce ise, şenlik sonrası gördüğü manzara karşısında şaşırdığını belirtti. Etrafa atılan çöpleri arkadaşları ile birlikte temizlediğini anlatan Yüce, kentteki bazı kötü alışkanlıkların yaylalarda da sürdürüldüğünü görmekten üzüntü duyduklarını söyledi.

..
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 19:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?