3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Ek okul binaları açıldı

Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi için yapılan prefabrik ek okul binası düzenlenen törenle eğitim ve öğretime açıldı. Tören sırasında oruçlu olduğu belirtilen bir kız öğrenci sıcak havanın da etkisiyle baygınlık geçirdi. 

Sabah saatlerinde Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen törene Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari Milletvekili Dr. Rustem Zeydan, Belediye Başkan Vekili Cemil Karanfil, Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi Müdiresi Ayşe Akdağ, gelecekte anne olacak kız öğrencilerinin eğitimini çok önemsediklerini belirtti. 

Kızların eğitilmesi ile toplumun kalkınması ve kalitesinin artacağını dile getiren Akdağ, "Biz öğrencilerimize mesleki eğitim becerisi kazandırarak sektörün ihtiyacı olan ara eleman yetiştiriyoruz. Kendi alanlarında yüksek öğrenime hazırlıyoruz. Usta öğretici olarak öğrendiklerini uygulama imkanı tanıyoruz. İyi bir anne ve becerikli bir ev hanımı olmalarına yardımcı oluyoruz. Alanlarında kariyer yapmalarına, arkadaşlarıyla birlikte bir disiplin altında çalışma becerisi kazandırmaya çalışıyoruz. Staj uygulamaları ile iş hayatına hazırlıyoruz. Okul müdürü olarak göreve başladığımda okulumuzda 40 öğrenci vardı. Yaptığımız tanıtım ve yönlendirmelerle, geleceği düşünerek açtığımız alan ve dallarda öğrenci sayımız son yıllarda artarak çoğaldı. Sayı arttıkça okul binamız yetmez oldu. Aynı zamanda öğrencilerimizin barınma sorunu çıktı. Geçen yıl 90 kişilik bir pansiyonumuz, bu yılda 8 derslikli bir ek binamız oldu. 2008-2009 eğitim öğretim döneminde 250 öğrenci kaydı aldık. Toplam öğrencimiz açık öğretim lisesi ile birlikte 700'ü buldu. Bu ek derslik bize rahatlattı. Ek derslik binasının yapımında emeği geçen başta sayın valimize ve bütün herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ise, güvenli bir toplumun eğitimle doğru orantılı olduğunu belirtti. 

Devletin kendilerine emanet ettiği kaynakları bir kuruşuna kadar eğitimde, sağlıkta, bayındırlık altyapı hizmetlerinde, vatandaşımızın huzurunu güvenliğini daha ilerilere getirecek olgular içinde değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Birçok hizmetler yapıldı. Ancak bu hizmetlerin içindeki en önemli hizmette işte bu eğitim öğretime verilen hizmetlerdir. Kırsal kesimden pansiyonlu yatılı okullarımıza ve ortaöğretim kurumlarımıza 15 bine yakın çocuğumuzu almışız. Bugün itibariyle 73 bin civarında öğrenci mevcudumuz var. Kesinlikle okula kayıt olan hiçbir öğrenci barınma sorunu nedeniyle geri dönmeyecektir. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. 500 öğrenci kapasiteli bir yurdumuz yapılıyor. Kasım ayında bu yurdumuzun 320 kişilik kısmını teslim alacağız. Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi'ne köylerden gelerek barınma sorunu olan öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimizi yurtta alacağız. 1977-1978 yılında faaliyete giren 8 derslikli Kız Meslek Lisesi'ndeki bina yetersizliği yüzünden 414 öğrenci çok zor şartlar altında atölyesiz ve laboratuarsız eğitimlerini sürdürmekteydi. Valilik olarak 300 bin YTL'ye mal edilerek okulun bahçesinde 8 derslikli prefabrik ek bina yapımı tamamlandı ve 2008-2009 öğretim yılı için hazır hale getirildi. Yeni dersliklerle birlikte okul 16 derslik, bilgisayar laboratuarı ve atölyeye kavuşmuş oldu" dedi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari Milletvekili Dr. Rustem Zeydan, 2 bin 900 civarında okul öncesi, 50 binler civarın ilköğretim, 20 binler civarında ortaöğretimde eğitim gören öğrencileri bulunduğunu belirtti. Zeydan, "İlimizde neden daha çok dersliğe ve okula ihtiyaç vardır. Bunu sizlere arz etmeye çalışayım. İlimizde yüzde 4,5 civarında yani Türkiye ortalamasının iki katı kadar hızlı nüfus artışı vardır. 1984'lerden beri bölgemizde devam eden terörden dolayı köyleri, mezrası ve kırsalı boşaltılmış vatandaşlarımızın il ve ilçe merkezlerine gelip buralarda yaşamlarını devam ettirmeleri neticesinde devletin o köylere o kırsala kırk kanaat imkanlarla yapmış olduğu derslikler maalesef boşa çıktığı gibi il ve ilçelerdeki derslikler ise yetersiz olmuştur. Geleceğimizi emanet edeceğimizi yavrularımızın anneleri olacak geleceği olacak siz sevgili öğrenciler mutlaka iyi şartlarda eğitilmelisiniz. Mutlaka en fazla yatırım size yapılmalıdır. Onun içindir ki kıymetli valimiz ve devletin bütün olanakları hükümetimizin vermiş olduğu destek çerçevesinde öncelikle hizmet olarak size sunulmuştur. Okullaşma oranı çerçevesinde Türkiye'nin ilk 5 ili içerisinde yer alıyoruz" şeklinde konuştu. 

Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, köylerde ilköğretimi bitirip orta öğretime devam isteyen kız çocuklarının okul yeri bulamadıkları için köylere geri dönüş yaptıklarını, bu bakımdan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun emek ve destekleriyle 8 derslikli ek lise binasına kavuştuklarını söyledi. Aydın, kız öğrencilere işsizliğin çok yoğun olduğu bu bölgede, kız öğrencilere hem iyi bir eğitim hem de iyi bir anne olma ortamı sağlanacağını belirtti. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari Milletvekili Dr. Rustem Zeydan, 2 bin 900 civarında okul öncesi, 50 binler civarın ilköğretim, 20 binler civarında ortaöğretimde eğitim gören öğrenci bulunduğunu belirtti. Zeydan, "İlimizde neden daha çok dersliğe ve okula ihtiyaç vardır. Bunu sizlere arz etmeye çalışayım. İlimizde yüzde 4,5 civarında yani Türkiye ortalamasının iki katı kadar hızlı nüfus artışı vardır. 1984'lerden beri bölgemizde devam eden terörden dolayı köyleri, mezrası ve kırsalı boşaltılmış vatandaşlarımızın il ve ilçe merkezlerine gelip buralarda yaşamlarını devam ettirmeleri neticesinde devletin o köylere o kırsala kırk kanaat imkanlarla yapmış olduğu derslikler maalesef boşa çıktığı gibi il ve ilçelerdeki derslikler ise yetersiz olmuştur. Geleceğimizi emanet edeceğimizi yavrularımızın anneleri olacak geleceği olacak siz sevgili öğrenciler mutlaka iyi şartlarda eğitilmelisiniz. Mutlaka en fazla yatırım size yapılmalıdır. Onun içindir ki kıymetli valimiz ve devletin bütün olanakları hükümetimizin vermiş olduğu destek çerçevesinde öncelikle hizmet olarak size sunulmuştur. Okullaşma oranı çerçevesinde Türkiye'nin ilk 5 ili içerisinde yer alıyoruz" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların yapıldığı sırada törende Nahide Yılmaz isimli kız öğrenci aniden baygınlık geçirdi. Görevliler tarafından bir sınıfa kaldırılan öğrenciye ilk müdahaleyi İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan yaptı. Daha sonra öğrenciye okula gelen 112 Acil Servisi'nde görevli sağlık memurları müdahale ettiği kızın tansiyonunu ölçülerek meyve suyu içirildi. Nahide Yılmaz isimli kız öğrencinin oruçlu olduğu ve sıcak hava ve güneşinde etkisiyle tansiyonunun yükselerek aniden baygınlık geçirdiği belirtildi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve beraberindekiler prefabrik okulun açılışını yaparak sınıfları dolaştı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?