2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Elektrik alt yapısı değişiyor

Hakkari-Çukurca karayolu kenarında elektrik nakil hatlarını taşıyan demir direkler kaldırılarak yerlerine beton direkler dikilmeye başladı.


Sümbül Dağı altındaki Depin noktasından başlayan karayolunu takip ederek Çukurca ilçe merkezine kadar eski demir direklerin yerine betondan yapılan ve yüksekliği 14 ile 16 metre değişin direklerin kurulması için çalışmalar devam ediyor.

Tedaş Müessese Müdürlüğü yetkilileri, Hakkari il merkez ile Çukurca ilçesi arası yeni enerji nakil hattının yapım çalışmasına başladıklarını belirttiler. Yetkililer, "Çukurca ilçesi bugüne kadar Uludere-Şeyhan trafo merkezinde enerji alıyordu. Uygulanan proje ile birlikte yeni hattın devreye girmesi sonucu Çukurca ilçesi ve tüm köyleri yeni kurulacak hattan beslenecektir. Çalışmalar bir yükleyici firma tarafından yapılmaktadır. Hakkari Depin noktası ile Çukurca ilçesine kadar olan 90 kilometre boyunca direkler değişip yerine beton direkler kurulacaktır. Bu yılın sonuna kadar çalışmaların bitmesi bekleniyor" denildi.
Yaklaşık 30 kişinin çalıştığı Hakkari-Çukurca karayolunda tonlarca ağırlıktaki beton direkler iş makinelerinin yardımıyla büyük bir özen ve dikkatle dikilmeye çalışılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 12:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?