5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Elektrik kesintileri çileden çıkardı

HAKKARİ'DE ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Hakkari'de son bir yıldır meydana gelen elektrik kesintilerinin vatandaşı tekrar mum ışığı ile aydınlatma günlerine geri götürdüğü belirtildi.

Şehir merkezinde belirli aralıklarla sürekli meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşı olduğu gibi esnafları da çileden çıkardı. Önceki gün akşam saatlerinde 10 dakika arayla 8 defa elektriklerin kesilmesi daha sonra da elektriklerin yeniden kesilip yarım saat boyunca gelmemesi üzerine bazı esnaflar iş yerlerini mum ışığı ile, bazıları ise lüks lambalarının yardımıyla aydınlatmaya çalıştı. Birkaç yıl öncesinde de bu sıkıntıların yaşandığını belirten esnaflar ancak bu durumun düzeltildiğini ancak bu yıl ise meydana gelen kesintiler yüzünden perişan olduklarını söylediler. Haber verilmeden günde 8 defa elektrik kesildiğini belirten esnaflar artık iş yapamaz hale geldiklerini söylediler.

Bulvar Caddesi esnaflarından Ahmet Bor ve Cemal Tan ise, kesintiler yüzünden iş kayıplarının büyük olduğunu belirterek, bu yüzden bazen siftah bile yapmadan evlerine gittiklerini belirttiler. Esnaflar,"Önceki gün akşam saatlerinde 10 dakika içinde tam 8 defa elektrik kesildi. Daha sonra da yeniden kesintiler yaşanarak yarım saat boyunca karanlıkta kaldık. Birkaç yıl öncesinden olduğu gibi bazı arkadaşlarımız mum bazıları ise lüks lambalarının yardımıyla işyerlerini aydınlattılar. İlgili kuruma sesleniyoruz. Uyanın artık hangi çağda yaşıyorsunuz. Burası köy değil şehir merkezi. Eğer elektrik kesintisi uygulanıyorsa bir gün önceden vatandaş uyarılmalıdır. Bizim zararlarımızı kim karşılayacak. Kiminle muhatap olacağız bilemiyoruz. Kesintileri sorduğumuzda hat değişimi veya arza var diyorlar. Bir yıldır bu rezaleti yaşıyoruz. Yeter artık bu ilde yetkili yok mu. Allah rızası için ortaya çıksın. Bıktık artık" şeklinde konuştular.

Tedaş Müessese Müdürlüğü yetkilileri ise, önceki gün akşam saatlerinde Türk Telekom binası önünde direkler arası hat değişimi yaptıklarını belirterek, son günlerde yol yapım çalışmaları ve enerji nakil hatlarının yer altına döşenmesi nedeniyle bu sıkıntıların yaşandığını belirttiler.

HAKKARİ'DE ELEKTRİK KESİNTİLERİ
HAKKARİ'DE ELEKTRİK KESİNTİLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 17:35:00
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 17:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?