2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Elektrik kesintileri isyan ettirdi

DAĞGÖL MAHALLESİ'NDE ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ

Hakkari'nin Dağgöl Mahallesi sakinleri sık sık meydana gelen elektrik kesintilerine tepki gösterdiler.

Dağgöl Mahallesi Kalealtı semti sakinleri yaklaşık 3 yıldır mahallelerinde devam eden ve arızası giderilmeyen kesintileri yüzünden evlerindeki elektrik ev eşyalarının yandığını belirttiler.

Mahalle sakinlerinden İzzet Bor ve Ramazan Taş, kesintilerin artık normalin dışına çıktığını belirttiler.

Mahalle sakinleri,"Mahallemizde yaklaşık 3 yıldır havaların soğuması ile birlikte sürekli elektrik kesintileri meydana geliyor. Tedaş Müessese Müdürlüğü yetkililerine durumu defalarca bildirmemize rağmen bir çözüm bulunmadı. Trafo yetersiz ise değiştirmesini istedik ancak bunu da yapmadılar. Her akşam kesintiler oluyor ve uzun süre karanlıkta kalıyoruz. Kesintiler yüzünden evlerimizdeki elektronik eşyalar yanıyor. Hangi çağda yaşıyoruz, anlayamadık. Batıda bir yerde elektrik kesintisi olunca kıyamet kopuyor, oysa biz 3 yıldır bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Kesintiler yüzünden çocuklarımız derslerini yapmadan uyuyor. Buna mutlak suretle bir çare bulunması gerekir" şeklinde konuştular.

Bazı Tedaş yetkilileri ise, mahallede fazla ısıtıcı kullanıldığı için trafonun dayanmayıp sigorta attırdığını belirterek, sıkıntının giderilmesi için ellerinde geleni yapacaklarını belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 11:51:03
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 12:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?