4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Elektronik eşyalar ele geçti

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, çok sayıda çalıntı elektronik malzeme ele geçirildi. 

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda hırsızlık olaylarında artış olduğunun görülmesi üzerine başlatılan çalışmalar neticesinde K.T., H.B.,H.T., A.T. ve C.T. isimli şahısların birçok hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildiği belirtildi. Şahısların İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar sonucunda yakalanarak gözaltına alındıkları belirtilen açıklamada, "Gözaltına alınan şahıslarla yapılan mülakat neticesinde ilimizde 7 ayrı ev ve işyerlerinden hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilmiş ve yapılan çalışmalar sonucunda hırsızlık olaylarında çalınan çok sayıda elektronik malzeme ele geçirilmiştir. 

Yine hırsızlık olaylarında çalınan elektronik malzemeleri satın aldıkları tespit edilen M.M., O.Ç., B.Ç. ve M.Ö. isimli şahıslar hırsızlık malı satın almak suçundan yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Yakalanarak gözaltına alınan şahıslar 16.09.2008 günü ilimiz Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmişlerdir" denildi. 

Öte yandan ele geçirilen elektronik malzemelerden bir kısmının İl Emniyet Müdürlüğü'ne ev veya işyerlerinde yapılan hırsızlık olayı ile ilgili müracaatta bulunan sahiplerine teslim edildiği belirtildi. 

Geriye kalan malzemelerin ise hırsızlık olayı ile ilgili müracaatta bulunacak hak sahiplerine teslim edileceği bildirildi. Ayrıca ele geçirilen elektronik malzemelerin maddi değerinin ise 10 bin YTL'nin üzerinde olduğunun tahmin edildiği belirtildi. Hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 5 şahsın yaşlarının küçük olması nedeniyle serbest bırakıldıkları, malzemeleri satın alan şahıslarla ilgili ise tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:31:03
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 16:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?