2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Emeğinin karşılığını almaya başladı

Hakkari'de bir işletmeci, tarlasında ve kurduğu serada yetiştirdiği sebzelerden yılın ilk verimini alarak lokantasında kullanmaya başladı.

Şehirden yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Erziki mevkiinde lokanta işleten Nadir Tuncer isimli vatandaş, kurduğu serada yetiştirdiği marul ve maydanoz ile tarlasındaki yeşil soğandan ilk ürünleri toplamaya başladı.

Elde ettiği bu hormonsuz sebzeleri işlettiği lokantasında salata için kullandığını belirten Nadir Tuncer, kendisine imkan verilmesi halinde kuracağı seralardan yılda en az 100 bin TL para kazabileceğini anlatarak "Benim 10 dönüm arazim şuanda boş. Bana imkan sağlanması halinde tarlalarımda kuracağım seralarda 50'e yakın işçi çalıştırırım. Hakkari Tarım İl Müdürlüğü'nden bana sebze fidesi verilmesini istiyorum. Daha önce bana sebze fidesi verildi, ancak bu işi tam olarak bilmediğim için yapamadım. Şimdi verilmesi halinde kuracağım seralarda tonlarca sebze elde edebilirim. Şimdilik imkanlarımı dahilinde kurduğu seralarda elde ettiğim sebzeyi işlettiğim lokantada kullanıyorum. Yani burada hep işletmecilik hem de çiftçilik yapmış oluyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 18:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?