2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Emniyet binasına roketli saldırı

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü binasına kimliği belirsiz kişiler tarafından roketli saldırı düzenlendi.

Saldırıda binanın 4'üncü katına isabet eden roketin patlamaması büyük bir faciayı önlerken, olayda can ve mal kaybı yaşanmadı.


Dün gece saat 23:30 sıralarında Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Caddesi üzerinde bulunan evlerin çevresindeki ağaçların arasından İl Emniyet Müdürlüğü binasının yan tarafına kimliği belirsiz kişiler tarafından roket atıldı. Yaklaşık 50 metre mesafeden atılan roketin patlamaması sonucu binada maddi hasar meydana gelmedi. Olayın ardından saldırı düzenleyen ve iki kişi olduğu belirtilen şahısların Dağgöl, Bağlar ve Biçer Mahallesi'ne kaçtıklarının iddia edilmesi üzerine, polis ekipleri zırhlı araçlar eşliğinde saldırganların peşine düştü. Zırhlı araçların ışıkları ile etraf aydınlatılmaya çalışılırken, ağaçlık bölgelerin net görünmesi için şehir semalarına aydınlatma fişeği atıldı. Ancak yapılar tüm aramalara saldırganların yakalanamadığı bildirildi.


Sabah saatlerinde saldırının yapıldığı belirtilen bölgeye giden polis ekiplerinin olay yerinde patlamamış bir patlayıcı cismi imha ettikleri belirtildi. Polisler gazetecileri olay yerine yaklaştırmazken, Emniyet Müdürlüğü binasının 4'üncü katının dış duvarında görülen küçük bir iz ise dikkatlerden kaçmadı.
Olayın ardından dün gece bir açıklama yapan Hakkari İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, bina yakınlarında bir patlama sesi duyulduğunu, olayın araştırıldığını belirtmişti.

Sabah saatlerinde Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, kimliği belirsiz kişiler tarafından İl Emniyet Müdürlüğü binasına bir roketli saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, "13.05.2009 Çarşamba günü saat 23.20 sıralarında Hakkari Emniyet Müdürlüğü binasına kimliği meçhul kişilerce roketli saldırıda bulunulmuştur.


Bina isabet almış ancak patlama olmamıştır. Saldırıya anında karşılık verilmiş olup faillerin yakalanması için çalışmalar sürdürülmektedir" denildi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 12:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?