3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Emniyet Müdürlüğü kış planı açıklandı

Hakkari Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü 2008-2009 yılı kış programı açıklayarak şehrin değişik noktalarında sürücülere 7 bin adet kitapçık, broşür ile çikolata ikramında bulundu.

Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Şube Müdürü Mehmet Aksüt, Başkomiser İlknur Baybaş ve beraberindeki trafik polisleri şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Polis noktasında durdurdukları araç sürücülerine kitapçık ve çikolata ikramında bulundu. Sürücülere dağıtılan 27 sayfalık kış programı kitapçığında, kriz masası kararları, polis ve jandarma sorumluluk sahaları, il, ilçe belediyeleri ile Karayolları Şube şeflikleri sorumluluk alanları, görevli kuruluşların isimleri ile kış programı lüzumlu acil telefon rehberi yer alıyor. Sümbül Dağı fotoğrafı bulunan broşürün içerisinde şu bilgiler yer alıyor:

"Trafik sorununu birlikte yok edelim. Kış geldi bilmeniz ve uymanız gereken kurallar var. Hedefimiz trafikte güler yüzler, 2009 yılında daha az kaza, daha az ölü ve daha az yaralı, daima aracınız için ayrılmış sağ şeritleri kullanın, güvenli yolcu taşımacılığı kuralları, otobüsler için viraj dönüş riskleri, kış şartlarında araç kullanmanın kuralları, araçlar nasıl yolda kayar ve önlemleri, sisli bir havanın tam ortasında kalmanız halinde neler yapılması gerekir, karlı buzlu hava ve yol şartlarında mutlaka zincir takınız"

Şehir dışındaki sürücülere kitapçık ve broşürlerin dağıtılmasının ardından şehrin değişik noktalarında ise yine sürücü, yoldan geçen vatandaşlar ile çocuklara da kış programı kitapçıkları dağıtıldı. Polis ekipleri gördükleri çocuklara ise çikolata dağıtarak sevindirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 13:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?