3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Emniyet öğrencileri tatile hazırladı

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü tarafından her okuldan 100 olmak üzere 16 ilköğretim okullarındaki bin 600 öğrenciye yönelik yaz tatiline hazırlık eğitimi verildi.

Eğitimin tamamlanmasının ardından, İl Kültür Merkezi sinema salonunda düzenlenen ve Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik ile öğretmen ve öğrenciler katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, İl Emniyet Müdürlüğü'nün çocuklara yönelik son 2 yıldır yoğun bir faaliyette bulunduğunu belirtti. Suça karışmayan, anne babalarının ve okulların kontrollünde, mille eğitimin temel prensipleri doğrultusunda vatana millete devlete ve bayrağa saygılı geleceğin çocuklarını yetiştirmek istediklerini belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Çocukları geleceğe hazırlamak için il ve ilçelerde bütün imkanlarımızı seferber ettik. Birçok köydeki çocuklarımız okula gitme imkanı bulamamıştı. Köyler ile il ve ilçelerde yeni okullar yaptık. Bilimde, kültürde, eğitimde ve akla gelebilecek her türlü olumlu güzellikleri siz yakalayacaksınız. Bu güzel yavrularımızı bizimle beraber geleceğe hazırlayan İl Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardında Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve Emniyet Müdürü Cavit Çevik, öğrencilere eğitim veren öğretmenlere, çocuklarla birlikte çektirdikleri fotoğraflar verildi. Programa katılan öğrencilere değişik hikaye kitapları, yaz tatili kitapları, ile çikolata dağıtıldı. Öğrencilere dağıtılan 'Merhaba Sevgili Küçüğüm' adlı mektuplarda ise, "Bir eğitim-öğretim yılı geride kaldı. Boşa geçen zaman israftan başka bir şey değildir. Unutma, başarılı insanların temel özelliği zamanı iyi kullanmaları ve okuma alışkanlığı kazanmalarıdır. Sen de parlak bir gelecek istiyorsan, eğlenirken bile yeni şeyler öğrenmeye çalışmalısın. Öyleyse tatilde yeni şeyler öğrenmeliyiz. Tatilde çeşitli kitaplar okuyarak farklı yerler görerek değişik insanlar tanıyarak çok daha fazla spor eğlence ve yeni şeyler öğreneceksiniz" şeklinde öğütler yer aldı.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yaklaşık bin 600 öğrenciye 5 gün boyunca ücretsiz çizgi film izleteceği, programa katılan tüm öğrencilere isi hikaye kitapları dağıtacaklarını belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 13:06:08
Güncelleme :2 Haziran 2008 Pazartesi 13:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?