4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Emniyete roketatarlı saldırı

Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne bir grup PKK'lı terörist tarafından roket atarlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonrası bulunan şüpheli paketten bomba çıktı.

Edinilen bilgiye göre, dün  akşam saat 20.00 sıralarında Dağgöl Mahallesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü binasına roket atarlı saldırı yapıldı. İlk belirlemelere göre saldırıda ölen ve yaralanan olmadı. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.


SALDIRISI SONRASI BOMBA BULUNDU

Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından çevrede yapılan kontrollerde tespit edilen şüpheli paket fünye ile patlatıldı. Şüpheli paketten, kaçan teröristlere ait patlayıcı malzemesi çıktı.

Edinilen bilgiye göre, saldırının ardından yapılan incelemelerde Emniyet Müdürlüğü karşısında bulunan Devlet Su İşleri bahçesindeki Halife Derviş Mezarlığı içinde tespit edilen şüpheli paket üzerinde çalışma yapıldı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, bölgedeki evleri boşalttıktan sonra şüpheli paketi fünye ile patlattı. Büyük bir gürültü ile patlayan şüpheli paketten roket ve çeşitli patlayıcı malzemeleri çıktı. Ayrıca aynı bölgede bulunan ikinci bir şüpheli paketin imha edilmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda Emniyet Müdürlüğü binasının üst katının isabet aldığını ve maddi hasar oluştuğunu söyledi. Vali Nasuhbeyoğlu, can kaybının yaşanmadığı saldırıda olayı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlatıldığını belirtti. Nasuhbeyoğlu, Emniyet Müdürlüğü personeline geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 09:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?