3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

En büyük sığınak bulundu

Sığınak ve mağaralarda havan topları, uçaksavar, tüfekler, çok sayıda patlayıcı, ilaç ve ameliyat malzemesi ele geçirildi.

Hakkari Valiliği, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, özel kuvvetler, komando, jandarma özel harekât ve polis özel harekât birlikleri tarafından Hakkâri-Beytüşşebap arasında, Faraşin Yaylası Güneyi, Çoban Dağı (Kato Dağı), Karanlık Dağ, Kavaklı ve Yoncalı bölgelerinde hava destekli operasyon düzenlendiği hatırlatıldı. Halen devam eden operasyonda çok sayıda sığınak bulunduğu vurgulandı. "Operasyonlar esnasında vatandaşlarımızın kullandığı yollara döşenmiş iki adet basma ile çalışan patlayıcı düzeneği imha edilmiş, bulunan mağaralar kullanılamaz hale getirilmiş ve ele geçen malzemeler savcılık talimatı ile imha edilmiştir." denilen açıklamada, sığınak ve mağaralarda ele geçirilen malzemeler şöyle sıralandı:

1- 3 adet havan topu, RPG-7 roketatar, Doçka uçaksavar ve 12 adet Kalaşnikof piyade tüfeği silahları.

2- 162 adet havan, 200 adet Kalaşnikof, 76 adet M-16 piyade tüfeği, bin 100 adet Doçka mühimmatı ile 2 adet RPG-7 mühimmatı ve sevk fişeği.

3- 15-20 kilogram C4 tipi patlayıcı, 23 kilogram TNT ve 25-30 kilogram amonyum nitrat cinsi patlayıcı.

4- Elektronik el yapımı patlayıcı (EYP) patlatma düzeneği, elektronik devre ve EYP yapımında kullanılan muhtelif malzeme.

5- Çok sayıda giyim ve yaşam malzemesi ile muhtelif askerî teçhizat, çadır, sera naylonu, sırt çantası, battaniye, uyku tulumu, dürbün, soba ve gaz lambası.

6- Muhtelif elektronik malzeme (dizüstü bilgisayar, cep telefonu, cep telefonu kulaklığı, CD çalar, DVD çalar, hafıza kartı, yazıcı, güneş paneli, regülatör, 12 V akü, kompresör, elektrikli yemek ısıtıcısı, portatif ısıtıcı.

7-Bin 700 litre mazot ve benzin.

8- 29 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü ve 43 adet piknik tüpü.

9- Bir kamyonet kadar muhtelif cins ilkyardım malzemesi, serum ve çok fazla sayıda ilaç ile ameliyat malzemesi ve diğer tıbbi malzemeler.

10- Uyuşturucu ve 2 bin 500 paket sigara.

11- Çok miktarda yiyecek malzemesi.

...
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2012 Pazar 17:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?