4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

En uzun kabak yarışması

Hakkari'nin Üzümcü köyü sakinleri Hakkari Valiliği tarafından çiftçiler arasında yapılacak yarışma için kabak yetiştirmeye başladı. 

Şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümcü köyündeki lokantanın bahçesinde yetiştirilen 3 metre uzunluğundaki kabaklar görenleri şaşırtıyor. Hakkari-Çukurca ve Şırnak karayolu üzerinde bulunan lokantada yetiştirilen ve günde onlarca kişinin yakında görme fırsatı bulduğu 3 metre uzunluğundaki kabakların çiftçiler arasında yapılacak yarışma günü için yetiştirildiği bildirildi. 

Üzümcü köyü sakinlerinden İsmail Kurt, Hakkari Valiliği ve Tarım İl Müdürlüğü organizatörlüğünde her yıl sebze ve meyve fuarı düzenlediğini ve fuarda en kaliteli ürünün ödüllendirildiğini bu nedenden dolayı günde yüzlerce kişinin uğradığı lokantanın bahçesinde kabak yetiştirdiklerini söyledi. 

Kurt,"Geçen yıl yapılan fuardaki yarışmada köyümüzün kabakları 4 metre uzunluğu ile birincilik kazandı. Hedefimiz bu yıl daha da uzun kabaklar yetiştirmek ve birinciliği kimseye kaptırmamaktır. Ancak daha kabaklar ufak iken herkes bir kabağı seçerek üzerine ismini yazıyor ve kabaklar büyüdüğünde hangisinin kabağı daha uzun olursa o kabağını yarışmaya sokuyor. Şimdilik bazı kabakların uzunluğu 3 metreyi bulmuş durumda ancak hedefimiz 4 metre ve daha üzerine çıkmaktır. Üzümü ile meşhur olan köyümüz bundan sonra en uzun kabağıyla da gündeme gelecektir. Bu uzun kabaklar hem lokantanın bahçesine renk katıyor hem de altında oturup yemek yiyen vatandaşlar köyümüzün marifetleri ile tanışmış oluyorlar" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 14:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?