4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Engelli bayanlara pisikolojik eğitim

Hakkari Rehberlik Araştırma Müdürlüğü tarafından, el sanatları kursunda kilim dokuyan engelli bayanlara sinevizyon eşliğinde psikolojik destek amaçlı bir eğitim semineri verildi. 

Hakkari Eğitim Sanat ve Araştırma Derneği tarafından yürütülen ve kısmen Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, bedensel engelli bayanlara el sanatları eğitim projesi kapsamında kurs gören 40 kişiye eğitim semineri veren Hakkari Rehberlik Araştırma Müdürü Hurşit Demir, bedensel engelli olmanın suç olmadığını belirtti. Demir, "Asıl sorun engelli insanlara acıyarak bakmaktır. Sizler ürettiğiniz kilimlerle engelleri aştığınızı gösterdiniz. Bu başarınız takdire şayandır. Engelli olmayıp hiçbir iş yapmayan insanlar için çok önemli mesajlar verdiniz. Bu mesaj bayanlara yönelik bir moraldir. Bedensel engelli olmak piyango gibidir, herkese çıkabilir" dedi. 

Proje Koordinatörü İzzet Seven ise yaklaşık 6 ay önce Doğu Anadolu Kalkınma Projesi kapsamında kabul edilen ve kısmen AB tarafından finanse edilen projeleri doğrultusunda bu kursu açtıklarını söyledi. Seven, "Biz burada 40 engelli bayana kilim dokuma kursu veriyoruz. Akşamları ise özel servisimizle evlerine geri götürüyoruz. Kurs bitiminde de kilim tezgahlarını kursiyerlere hibe ederek onların eseri olan el sanatlarını üretim atölyelerine dönüştürülmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 11:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?