3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Engelli gencin müzik merakı

Hakkari'de zihinsel engelli olan bir genç gittiği düğünlerde müziğe eşlik etmek amacıyla eline aldığı küreği saz olarak kullanıp, düğün sahiplerinden para talep ediyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ikamet eden 21 yaşındaki Rıfat Serdar isimli zihinsel engelli genç, düğünlerde mahalli sanatçıların orkestra gruplarına kürekle eşlik ederek, müzik merakını gideriyor. Hayatını kaybeden babasının ardından annesi tarafından otellerde temizlik yapılarak geçimleri sağlanan 6 kişilik ailenin ferdi olan zihinsel engelli Rıfat Serdar, hafta sonlarında ilçe merkezinde yapılan düğünlere küreğiyle katılarak orkestra grubuna eşlik ediyor.

Halay çeken grupların arasında gezerek, adeta usta bir bağlamacı gibi küreğini kullanan genç, saz çaldığını belirterek düğün sahiplerinden ücret talep ediyor. Eski Kışla Mahallesi'nde gerçekleşen düğüne katılan genç, düğün bitiminde damat Halil Duman'dan 50 YTL para aldı.

Mahalli sanatçılar Yüksekova ilçesinde gittikleri bütün düğünlerde Rıfat Serdar ile karşılaştıklarını belirterek, bu gencin düğünlerin maskotu olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 17:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?