3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Engelli gençlere görkemli düğün

Hakkari'de sağır ve dilsiz olan Abidin Taş ve Hülya Taşman çifti için 2 gün 2 gece süren görkemli bir düğün töreni yapıldı.

Gazi Mahallesi'nde gerçekleştirilen düğünde, Abidin Taş ve Hülya Taşman çiftinin sağdıçlığını H. Ali Taş yaptı. 2 gün, 2 gece süren düğün töreninde gelin büyük bir konvoy eşliğinde Mezran Mahallesi'ndeki baba evinden alınarak Gazi Mahallesi'ndeki koca evine getirildi. Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Osman Kızılban da düğün törenine katılarak davetlilerle birlikte yöresel şarkılar eşliğinde halay çektiler.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Pehlivan, yeni evlilerin mutluluklarını hep birlikte yaşadıklarını belirtti.

Pehlivan, "Özellikle engelli vatandaşlarımıza yönelik değişik projelerimiz oldu. Maddi ve manevi olarak her zaman onların yanlarında olmaya çalıştık. Geçen hafta onlara yönelik engeli net projesini gerçekleştirdik. Bugün düğün töreni yapılan Abidin kardeşimizle de orada tanıştık. Bana işaretleri ile haftaya düğünü olduğunu anlatmaya çalışarak davet etti. Burada davetlilerle birlikte düğünün heyecanını hep birlikte paylaştık, halaylar çektik. Birlik ve beraberliğin simgesi olan o halayı hep birlikte icra ettik. Sadece projelerle deği,l sosyal etkinliklerle de bedensel engelli vatandaşlarımızın yanlarında hep olmak bir nevi görevimizdir. Onlar belki bedensel engelli gözüküyorlar ama beyinleri sonsuz bir şekilde engelsiz bir şekilde çalışıyor. Hem kendilerine, hem de topluma birer faydalı fert olarak yaşamlarını devam ettiriyorlar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 13:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?