4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Engelli toplum ilişkisi semineri

Hakkari'de 'Engelliler Haftası' nedeniyle öğrencilere yönelik bir seminer düzenlendi.

Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şube Başkanlığı, Sümbül Engelliler Spor Kulübü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen 'Engelli Toplum İlişkisi' konulu seminerin değişik okullarda verildiği belirtildi. Cumhuriyet Lisesi konferans salonunda gerçekleşen seminerde bir konuşma yapan Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, engellilere sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Vali Yardımcısı Uçgun, her insanın alternafit bir engelli olduğunu ifade ederek, imkan verilmesi halinde engellilerin yapamayacağı hiç bir şey olmayacağını dile getirdi.

Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şube Başkanı Mesut Keskin ise, toplum ile engelli ilişkisini pekiştirmek amacıyla 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Engelliler Haftası' nedeniyle şuana kadar 4 lisede öğrenim gören yüzlerce öğrenciye seminer verdiklerini belirtti. Keskin, "Sosyal ve sportif faaliyetlere yeni engelliler kazandırmak, toplum ile engelli ilişkisini pekiştirmeye çalışmayı hedefliyoruz. Liseden sonra ilköğretim okullarına da seminer vermeyi düşünüyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Hakkari'de engelliler tarafından gerçekleştirilen sosyal ve sportif faaliyetler ile 'Engelli Toplum İlişkisini' konu alan yaklaşık 30 dakikalık bir slayt gösterimi öğrencilere izletildi. Slayt gösterisinin ardından öğrencilere engeli ve faaliyetleri hakkında aydınlatıcı bilgiler verildi.

Seminere Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari İl Başkanı Osman Kızılban, Cumhuriyet Lisesi Müdürü Kazım Gür ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 19:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?