4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Engelli Zini'nin okuma azmi

Yüksekova İlçesinde oturan yürüme engelli Zini Bala, kar yağışı nedeniyle okulu bıraktı. 

Yüksekova'ya bağlı Onbaşılar Köyünün Ağaçlı mezrasında çiftçilik yapan 13 çocuklu Bala ailesinin yürüme engelli dünyaya gelen çocukları 14 yaşındaki Zini Bala, maddi imkansızlık nedeniyle tedavi ettirilemedi. 

İlkokulu köyde tamamladıktan sonra kendi çabaları ile Yüksekova 75. Yıl Yatılı İlköğretim Okulu'na giden Bala, 6. sınıfa kayıt yaptırdı. 

Kendisine çok iyi bakan ve ojeli tırnakları dikkatlerden kaçmayan Zini Bala, sınıfın başarılı öğrencileri arasında yer alırken doktor olmak istediğini söyledi. Kar yağışı öncesi arkadaşlarının desteği ile okula gidip gelebilen Bala, kar yağması ile yürüyemeyince okulu bırakmak zorunda kaldı. Gözyaşlarına boğulan Zini Bala, "Artık yürümek istiyorum. Ben de arkadaşlarım gibi oynamak istiyorum. Arkadaşlarım yanımda oynayınca ve rahat dolaşınca çok üzülüyorum. Bütün yetkililerden yardım istiyorum" dedi. 

Okulu bırakmasına rağmen haftada bir gün okula gelen Zini Bala, öğretmen ve arkadaşlarıyla hasret gideriyor. 

Bu arada Zini Bala'nın eğitim-öğretimi bırakması okulda üzüntüye neden olurken, okul yönetimi Kaymakamlık'tan yardım istedi. Zini Bala, tedavi için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Burada yapılacak 5-6 ameliyatla yürüyebilme umudu olduğu belirtilen Bala'nın tüm masraflarının devlet tarafından karşılanacağı belirtildi.





İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2007 Pazar 13:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?