4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Engelliler Günü törenle kutlandı

Hakkari'de "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" düzenlenen törenle kutlandı. Törende, Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 3 engelliye motosiklet hediye edildi. 

Hakkari Valiliği önünde düzenlene törene Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, Sümbül Engelliler Spor Kulübü Başkanı Naif Duman, İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cahit Mollaosmanoğlu, daire amirleri ile engelliler katıldı.
 
Tören, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde kendilerini yalnız bırakmayan yetkililere ve kurum amirlerine teşekkür etti. Keskin, "Yeni yapılan iş yerleri, alışveriş merkezleri ve kamu binalarında engelli rampaları yok. Engellilere uygun yapılmayan binalara çıkarları uğruna ruhsat veren kurumları bir anlam veremiyorum. Engellilerimizin korkularından dolayı tüzüklerin arkasına saklanan kurum amirlerini kınıyorum" dedi. 

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ise konuşmasında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü'ne zaman zaman engellilerin müracaatlarını ulaştırdıklarını belirtti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından bu gün de 3 engelliye her biri 3 bin YTL değerinde olan 3 motosiklet tahsis ettiklerini belirten Vali Nasuhbeyoğlu "Bu araçları kullanacak arkadaşlarımıza yollarda dikkatli olmalarını diliyoruz. Yeni yaşamlarında daha aktif olacak şekilde iş gücünde katkıda bulunacak şekilde bu araçlardan yararlanmalarını diliyoruz" şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, SYDV destekleri ile alınan motosikletleri engellilere teslim etti. Zeydin Hemedoğlu, Mehmet Akmaz ve Ali Mesut Keskin isimli engelliler teslim aldıkları motosikletleriyle valilik bahçesinde bir süre tur atarak Vali Nasuhbeyoğlu ve beraberindekilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:39:51
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 13:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?