3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Engelliler için bilgisayar kursu

Türkiye İş Kurumu Hakkari Müdürlüğü ve Yüksekova Bedensel Engelliler Derneği işbirliği ile 20 Bedensel engelliye yönelik bilgisayar operatörlüğü kursu açıldı.


Yüksekova İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İlköğretim Okulu'nda açılan kursun 66 gün devam edeceği belirtildi. Kurs süresi içerisinde kursiyerlere günlük 14 YTL 25 Ykr ücret ödeneceği belirtildi.


Kurs sonrasında başarılı olan kursiyerlere 'Bilgisayar Operatörlüğü' sertifikası verileceği açıklandı. Kurs açılışında bir konuşma yapan Türkiye İş Kurumu Hakkari Müdürü Alaattin Aslan, kursun Yüksekova Bedensel Engelliler Derneği ile yapılan ilk ortak çalışma olduğunu belirterek, bu vesileyle engelli vatandaşların iş imkanına kavuşacaklarını söyledi.


Yüksekova Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Şaban Kesici ise yaptıkları açıklamada Türkiye İş Kurumu Hakkari Müdürlüğü'ne 2 proje sunduklarını ve bunlardan birinin kabul edildiğini vurguladı. Kesici, hazırladıkları proje kapsamında kurs açılmasına sevindiklerini belirterek, "Yaptığımız çalışmalar sonucu engellilerimizin çoğunun okuma-yazma bilmediğini gördük. Bu nedenle de okuma yazma bilmeyenlere yönelik bir kurs hazırlığımız devam ediyor. Engellilerimizin refahı ve istihdamı için dernek olarak elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 20:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?