3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Engellilerin askerlik gururu

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından başlatılan temsili askerlik uygulaması çerçevesinde Hakkari'deki 8 engelli, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda bir günlük askerlik yaptı.

Sabah saatlerinde Konak Caddesi üzerinde bulunan Orduevi'nde askeri araçlarla şehirden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na götürülen engelliler, askerler tarafından karşılandı.

Nizamiyede kayıtları yapılarak değişik bölüklere dağıtılan engelliler, daha sonra kendilerine verilen asker elbiselerini komutanların yardımıyla giydiler. Öğlen saatlerine askeri eğitim verilen engelliler, daha sonra yemin töreninin yapılacağı askeri gazinoya alındı. Engelliler, birbirleriyle kenetlenerek, masa üzerine bırakılan silahlara el basıp yemin ettiler.

Törende bir konuşma yapan Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Yarbay Ömer Soysal, engellilerin yaptıkları asker hizmetleriyle her Türk genci gibi yüreklerinde her zaman var olan vatan sevgisini tazelediklerini söyledi.

Ant içme töreninin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en köklü geleneklerinden biri olduğunu belirten Yarbay Soysal, "Erinden mareşaline kadar bütün askerler aynı yemini ederek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saflarına katılırlar. Kısa süreli de olsa askerlik hizmetini yapmak için müracaat eden kardeşlerimizde biraz önce aynı yemini ederek Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı saflarına katılmışlardır. Bugün, engelleri nedeniyle kutsal askerlik hizmetini uzun dönem olarak yerine getiremeyen her Türk evladı gibi yüreği vatanının bölünmezliği için çarpan şanlı Türk bayrağı göklerde dalgalandıkça onunla gurur duyan evlatlarımızın askerlik hizmetlerini tamamlamalarını gururla izledik. Kendi istekleriyle yapmış oldukları müracaatlar neticesinde evlatlarımız bu kutsal askerlik ocağının havasını kısa sürede olsa teneffüs etmişlerdir. Her Türk genci gibi yüreklerinde her zaman varolan vatan sevgisini tazelemişlerdir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Orhan Balcı, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Ömer Soysal, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Jandarma Komutan Vekili Vural Erol, temsili askerlik görevini yerine getiren engellilere terhis belgeleri ve değişik hediyeler verildiler.

Daha sonra engelliler, görevli komutanlar tarafından operasyonlarda kullanılan silahlar hakkında bilgi verildi. Engelliler kendilerini bir an bile yalnız bırakmayan aileleriyle birlikte yakından inceledikleri silahların önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Komutanlar nezaretinde Tugay Şehitliği'ni de ziyaret ederek şehit düşen asker ve korucular için dua eden engelliler, askerlerle karavanadan öğle yemeği yedikten sonra askeri araçlarla tekrar Orduevi'ne getirildiler

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 19:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?