4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Engellilerin azimli mücadelesi

Hakkari'deki Engelliler Derneği üyeleri, binalarının çatılarını kendi imkanlarıyla onarmaya çalışıyorlar. 

Hakkari'deki bir grup engelli, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Bedensel Engelliler Derneği'ne ait terzihane ve bilgisayar kursunun içinde bulunduğu 2 katlı binanın çatısını kendi imkanlarıyla onarmaya çalışıyor. 

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, dernek binalarının çatı bölümünü İl Özel İdaresi ve hayırsever esnaflardan Zekerya Şen'in sağladığı katkılarla onarmaya çalıştıklarını söyledi. 

Keskin, "Teras şeklinde olan binanın üstününün kış mevsiminde damlamaması için çatı yapıyoruz. Torbaların içine doldurdukları kumu rahatlıkla çatı bölümüne taşınması için dernek yöneticileri olarak Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) İl Müessese Müdürlüğü yetkililerinden vinç aracının kısa bir süreliğine istedik. 2 gün boyunca vinç aracının gelmesini bekledik. Ancak bu desteği alamadık. Böyle oyunca inşaat malzemesini kendi imkanlarımızla ikinci kata taşımaya çalıştık. Çoğu kez bu tür duyarsızlıklarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu ilimiz için son derece trajik durumdur" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?