4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Engelsiz net projesi

Hakkari Bedensel Engelliler Derneği tarafından hazırlanan 'Engelsiz Net Projesi' kapsamında hizmete açılan internet evinde 60 engelliye internet kullanımı eğitimi verileceği belirtildi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne ait iş hanındaki Bedensel Engelliler Derneği'nin alt katında faaliyete giren internet evinin açılışına, Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ile daire amirleri ve engelliler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, sosyal hizmet içerikli projeden amacın engellilerin internet kullanımıyla dünyada gelişen tüm güncel olayları görsel ve işitsel eğitim yöntemiyle öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Pehlivan, "Proje bütçesi 30 bin YTL olup, ilgili kaynakla 11 bilgisayar, 11 bilgisayar masası, 11 adet güç kaynağı, 11 adet ortopedik sandalye, internet kurulumu, 1 yıllık ulaşım ile idari giderler karşılanmıştır. Proje uygulama süresi 18 aydır. Projede Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitmen desteği ve sertifikaların verilmesinde işbirliği kurum olarak yer almaktadır. 6 döneme bölünecek olan projede her üç ay için 20 kursiyer sabah ve öğleden sonra eğitim görecektir. Proje sonunda 60 kursiyer sertifikalarını almış olacak. Bilgi düzeyinde aradığınız her şeyin rahatlıkla bulunabildiği internet sayesinde proje faydalanıcısı kendisiyle ilgili engelliliğe neden olan sorunları, dünya standartlarında ve yaşadığı ülkede engellilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde yerini ve rolünü, yasal haklarını görebilecektir" dedi.

Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ise, projenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı ile ortak yaptıkları bir çalışma olduğunu belirtti. Keskin, amaçlarının 18 ay içerisinde 60 engelliye ulaşarak internet kullanımı üzerine eğitim vermek olduğunu ifade ederek, "Çağ artık internet çağıdır. Öğrenciler internet eğitimini okullarında da görüyorlar. Biz de engellilerin eğitimlerine destek vermek istedik. Engelli öğrencilerimiz internet üzerinden dünyada olup biteni takip etmenin yanı sıra kendi yasal haklarını da öğrenecektir. Artık ilimizdeki engellilerimizin de yasal haklarından haberdar olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan açılışını yaptığı internet evini gezerek, bilgisayar başındaki engellilerle bir süre sohbet etti.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 17:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?