5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

'Erdoğan' teyakkuzu!

BAŞBAKAN ERDOĞAN İÇİN SINIRDA OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bazı bakanlar ve kuvvet komutanlarının 11 askerin şehit olduğu Şemdinli Tekeli Tabur Komutanlığı'nı ziyareti sırasında karadan ve havadan olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Başbakan Erdoğan'ın sınır bölgesi ziyareti, cenaze töreni sonuna kadar sır gibi korundu. Van ve çevresinde etkili olan yağış, zaman zaman hızlanan rüzgara rağmen ertelenme ihtimali olan ziyaret gerçekleşti. Sabah saatlerinden beri Erdoğan ve beraberindekilerin ziyaret edeceği saldırı bölgesi ve çevresinde sıkı önlemler alındı. Yüksek dağlara ve gözetleme bölgelerine keskin nişancılar yerleştirildi. Van'dan havalanan 5 helikopterin sınır bölgesine gelişi sırasında Skorsky ve Cobra tipi helikopterler,

teröristlerin muhtemel roketli veya füzeli saldırılarına karşı havadan roketsavar olarak da bilinen 'Flare' adı verilen ufak parçacıklar attılar. Erdoğan ve beraberindekiler, taburu ziyaretlerinde askerlerle karavanadan yemek yedikten sonra üst bölgede incelemelerde bulunup bölgeden ayrıldılar.

'Flare' adı verilen ufak parçacıkların bulunduğu sistem, ısı güdümlü füze atıldığında harekete geçiyor. Atılan roket ya da füzeler, hedefe ulaşmadan yüksek ısıyla yanan bu parçalara doğru yöneliyor ve hedefe ulaşmadan havada patlıyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İÇİN SINIRDA OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 17:49:00
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 19:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut ÖZEL IP: 212.175.115.xxx Tarih : 22.06.2010 11:38:11

Karadan havadan güvenlik önlemlerini orada er evlatlar şehit olmadan önce alacaktınız.Sonradan başbakan a almışsınız ne yazar.