2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Eski karakol işyeri olacak

Hakkari'de daha önce Merkez Karakol Komutanlığı olarak kullanılan binanın iş yerine dönüştürüleceği belirtildi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve birkaç yıl önce Merkez Karakol Komutanlığı tarafından kullanılan Hakkari İl Özel İdaresi'ne ait 2 katlı binanın hazır yemek salonu ve çay bahçesine dönüştürüleceği bildirildi. Gazi Mahallesi Muhtar Adayı İbrahim Biçer isimli vatandaş, valilik onayı ile İl Özel İdaresi'nden 3 yıllığına kiraladığı binayı işletmek için onarım çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İbrahim Biçer, yıllarca İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Merkez Karakol Komutanlığı tarafından kullanılan ve bir süre önce boşaltılan binayı İl Özel İdaresi'nden kiraladıklarını belirtti. Harabeye dönen binayı yeniden onararak hazır yemek salonu ve çay bahçesi olarak işleteceklerini belirten Biçer, "Burada yapılacak olan düğün törenleri için hazır yemek yapacağız. Vatandaşlarımızı buraya gelerek yaptıkları düğün törenlerindeki davetlilere uygun bir fiyat karşılığında hazır ve sıcak yemekler götürerek ikram edecekler.

Ayrıca binanın önündeki alanı da çay bahçesi yapmayı düşünüyoruz. İlimize yeni atanan valimiz bu tür konularda çok duyarlı. Bize bu imkanı sağladığı için kendisine teşekkür ediyorum. Burayı güzel bir işyerine dönüştüreceğiz. Ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde böyle bir iş yeri açarak, bir nebze de olsa gençlerimize iş imkanı sağlamış olacağız. İlk etapta 5 kişiyi istihdam edeceğiz. Şu anda kiraladığımız binanın çevre düzenlemesini yapıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 16:43:19
Güncelleme :21 Mart 2009 Cumartesi 16:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?