3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Eski pili getir, tohumu götür

Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKA-DER) tarafından yaklaşık bir hafta önce başlatılan kampanya kapsamında vatandaşlar tarafından getirilen 80 kullanılmış pil karşılığı sebze fidesi ve ters lale tohumu hediye edildi.

Dernek Başkanı Sefer Kaçmaz, Dağgöl Mahallesi çevre yolu üzerinde bulunan dernek önüne bıraktığı kutuya atık pil getirerek bırakan vatandaşlara sebze fidesi ve ters lale çiçeği tohumu hediye etmeye başladı. Vatandaşlar getirdikleri pilleri kutuya atarak daha sonra hediyeleri olan sebze fidesi ve ters lale tohumunu alıyor.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Sefer Kaçmaz, "Şu ana kadar pil getiren vatandaşlarımıza yaklaşık 200 sebze fidesi ve ters lale tohumu dağıttık. Ayrıca vatandaşlarımıza hediyelerinin yanı sıra okumaları için atık pillerin zararları ve çözüm yolları ile ilgili hazırladığımız yazılardan da veriyoruz.

Kullanılarak çevreye atılmış bir pilin çevre açısından bir ton evsel atıktan daha fazla tehlikeli ve zararlıdır. Bu nedenle halkı bilinçlendirmek ve duyarlı hale getirmek amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Vatandaşlarımızın atık pilleri doğaya, Zap Deresi'ne, çöpe değil, hazırladığımız kutuya atmalarını bekliyoruz. Bize pil getiren vatandaşlarımıza hediyelerini vermeye devam edeceğiz. Şu ana kadar 80'a yakın atık pil topladık. Kampanya sonunda topladığımız pilleri hastaneye vererek kullandıkları tıbbi atıklarla birlikte imha edilmesini sağlayacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 15:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?