4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Esnaf gerçek destek istiyor

Hakkari Esnaf Sanatkarlar Kooperatif Başkanı Übeydullah Öztunç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da açıkladığı 'GAP Eylem Planı'nın Hakkari'ye yansımadığını belirterek kendilerinin büyük bir beklenti içinde olduklarını anlattı.

Hakkarili esnafın zor durumda olduğunu ve bazı günlerde siftah bile edemediğini belirten Übeydullah Öztunç, yetkililerin devreye girmemesi halinde birçok esnafın iş yerlerini kapatabileceğini söyledi. İHA muhabirine açıklamada bulunan Öztunç, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce Diyarbakır'da 'Gap Yeni Eylem Planı'nı açıklayarak bu planın Türkiye için yeni bir milat, yeni bir dönüm noktası olacağını belirttiğini hatırlatarak "Sayın Başbakanımız, açıkladığı planın bir rapor, proje veya dosya değil, takvimi belirlenmiş, müşahhas olarak tanımlanmış, kaynağı temin edilmiş bir eylem planı olduğunu belirtmişti. Ayrıca yeni plan ile diğer bölgelerde öncelikli projelerin hızlandırılacağını, GAP, KAP ve KOP olarak kısaltılmış adıyla bilinen bu projelerle ilgili ayrıntılı eylem planlarını tamamlamış bulunduklarını ve bunların bölgeler arasında ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme farklarını ortadan kaldıracak, geri kalmışlığın getirdiği işsizlik ve göç gibi sorunlarda rahatlatacak kurtuluş projeleri olduğunu vurgulamıştı. Oysa bu plan Hakkari'ye yansımadığını söyleyebiliriz. Kooperatifimize üye yaklaşık 600 esnaf bulunmaktadır. Bunların çoğu borçlu olduğundan dolayı işyerlerini kapatma noktasına gelmiştir. Memur şehri olan Hakkari'de artık esnafımız günlük siftah bile yapamadan evine gidiyor. Birçok esnaf ise müşteri bulamadığı için sabahtan akşama kadar işyerlerinin önünde tavla oynuyor. Yaklaşık 4 yıldır Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi'miz kapalıdır. Ankara'ya giderek milletvekillerimiz ile birlikte birçok yetkili ile görüşerek sorunlarımızı anlattık. Ancak şuana kadar en ufak bir çözüm yolu bulunamadı. Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı plandan biz de faydalanmak istiyoruz" dedi.

Altay Caddesi esnaflarından Yaşar Aktaş ve Ayhan Demir ise, artık şehirde paranın dönmediğini, bazı günlerde siftah bile yapmadan evlerinin yolunu tuttuklarını söyleyerek "Hakkari'de destek bekliyor" dediler.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 19:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?