4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Esnaf işlerden şikayetçi

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından yeni kurulan 'Belediye Halk Pazarı' esnafı müşteri bekliyor.

Belediye Başkanlığı, bir süre önce cadde ve sokaklarda satış yapan işportacıları Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) binasının arkasındaki boş alanda kurulan Belediye Halk Pazarı'na yerleştirmişti. Oldukça modern yapılan pazara müşterinin gelmemesinden yakınan esnaflar, yeni yerin halka iyice tanıtılması gerektiğini belirttiler. Pazarda satış yapamadıkları gerekçesiyle 62 esnaftan 27'inin dükkanını kapattığı belirtildi.

Belediye Halk Pazarı esnaflarından Menav Kanat ve Hayrettin Kurt, belediyenin kendilerine kurduğu pazar yerinden memnun olduklarını, ancak yeni kurulan pazar yerini bilmeyen vatandaşların olduğunu ve bu nedenle satış yapamadıklarını belirttiler.

Esnaflar, "Daha önceleri çarşı içindeki cadde ve sokaklarda bulunan kaldırımların üzerinde satış yapıyorduk. Araçların cadde ve sokaklardan geçişleri sırasında toz oluşuyordu. Kaldırımlar kapalı olduğu için vatandaşlar ise araçların geçtiği yolda yürümek zorunda kalıyordu. Belediye çarşı içindeki tüm işportacıları tezgahları ile birlikte çarşı içinde uzaklaştırdı. Bizler için kurulan halk pazarı gerçekten güzel bir yer. Ancak birçok vatandaş burayı bilmiyor. Vatandaşın gelip görmesini istiyoruz. Bu pazarda giyim, gıda, kozmetik ve her kesime hitap eden dükkanlar bulunmaktadır. Burada temiz ve sağlık bir ortamda satış yapmaya çalışıyoruz. Ancak burası tanıtılmadığı için pazar yerini bilmeyenler var. Belediyenin pazar yerini halka tanıtmasını istiyoruz. Burası tanıtılmadığı için satış yapamıyoruz. 62 esnaftan 27'isi dükkanını kapatırken 35'i ise satış yapmak için müşteri bekliyor. Böyle devam etmesi halinde bizlerde yakında işyerimiz kapatacağız. Günde 10 YTL bile satış yapamıyoruz. Belediyeden tek isteğimiz pazar yerimizin tanıtılmasıdır" şeklinde konuştular.

Hakkari Belediye Başkanlığı yetkileri ise, bir süre önce açtıkları pazara işportacıların yavaş yavaş yerleşmeye başladıklarını belirterek, yeni alanın ileride canlanacağını belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 15:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?