3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Esnaf kan ağlıyor

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki esnaflar, terör olayları ve yapılan operasyonların ilçede yaşanıyormuş gibi yansıtılmasının ekonomik ve sosyal sıkıntılara sebep olduğunu, küçük sanayi sitesindeki 10 iş yerinden 3'ü dışında hepsinin kapandığını belirtiyorlar.

İlçenin sanayi sitesi esnaflarından Ömer Tetik ve Ramazan Atay, sınır boylarında meydana gelen olayların en çok kendilerini etkilediğini belirttiler.

İlçenin girişinde bulunan küçük sanayi sitesinde eskiden 10 iş yerinin bulunduğunu, ancak bölgede meydana gelen olaylardan dolayı 7'sinin kapandığını belirttiler.

Esnaflar, "Sanayide sadece 1 demirci, 1 marangoz ve ceviz sanatını yapan atölye kaldı. Burada bazen siftah bile yapmadan eve gidiyoruz. Olaylar ilçenin gelişmesini etkiliyor. İlçeden 80 kilometre uzaklıkta bulunan Kuzey Irak sınırında meydana gelen olaylar sanki ilçede oluyormuş gibi gösteriliyor. Bu da ister istemez biz esnafı etkiliyor. Sağlık ocağında 3 doktor varken şimdi sayısı 1'e düştü. Doktor ve öğretmenler ilçeye gelmeye çekiniyor. Oysa ilçe huzurunu yaşıyor. Çukurca'nın bu olaylarla anılması doğru değildir. İlçenin gelir kaynağı olmadığı için gençlerin çoğu işsizdir. Yetkililerin çözüm bulmaması halinde ilçe esnafı artık iş yerlerini kapatmaz zorunda kalacaktır" şeklinde konuştular.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 12:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?