2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Esnaf siftahsız günler geçiriyor

Hakkari Belediyesi Halk Pazarı esnafı, ekonomik krizden yakınarak siftah bile yapmadıkları günler yaşadıklarını belirtti. 

Daha önce çarşı içindeki cadde ve sokaklarda işportacılık yaparken oluşturulan Belediye Halk Pazarı'na yerleştirilen 50 esnaf, ekonomik krizin en çok kendilerini etkilediğini belirterek, son 10 gündür müşteri bulamadıkları için günlük siftah bile yapamadıklarını söyledi. Halk Pazarı Sorumlusu Kahır Kanat, esnafın çok zor durumda olduğunu belirtti. Pazarın sapa bir yerde kurulduğunu ve bu nedenden dolayı müşterinin gelemediğini öne süren Kanat, pazar yerinin çok iyi tanıtılması gerektiğini belirtti. 

Kanat, "Soğuk kış günlerinde pazar esnafı perişan oldu. Artık müşteri pazara uğramıyor. Bu nedenden dolayı 50'ye yakın esnaf artık günlük siftah bile yapamıyor. Ekonomik kriz sesi duyulunca zaten ilk olarak Hakkari etkileniyor. Pazar yerine de müşteri uğramayınca tam bir sefalet içerisine girdik. Böyle giderse çarşı içindeki cadde ve sokaklar yeniden işportacılarla dolup taşacaktır. Yetkililerin buna bir çözüm bulması gerekir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 16:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?