2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Esnaftan kamulaştırmaya tepki

ESNAFTAN KAMULAŞTIRMAYA AFİŞLİ TEPKİ

Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne ait Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski binalarını yıkarak yerine yeni bir hükümet konağını binasının yapılması esnafların tepkisine neden oldu. Valilik yetkililerinin iş yerlerinin bulunduğu binanın yıkılacağını kendilerine bildirmesi üzerine bazı esnaflar işyerlerinin camlarına "Hakkari Valiliği Duy Sesimizi Devlet Mağduru Olmak İstemiyoruz, Köyden Göç Ettik Hakkari'den Göç Edemeyiz" şeklinde yazılı afişler astılar.

İş yeri sahiplerinden Bedirhan Boğrul, valiliğin kendilerine haksızlık yaptığını belirtti. Binaların yıkılması halinde perişan olacaklarını belirten Boğrul, bu yıkım kararının durdurulması gerektiğini söyledi.

Boğrul, "15 yıldır buradayız, iş yerlerimizi kaldığı binayı kamulaştırmak istiyorlar. Bizler köylerimizden göç ederek buralara geldik. Bizleri ayakta tutan da burasıdır. Burayı kamulaştırıp yerine yeni bir hükümet konağı veya bir yeşil alan yapılacağı iddia ediliyor. Daha önce bu konu ile ilgili valilik yetkilileri ile görüşerek mağduriyetlerimizi anlattık. Ancak bize mağdur etmeyeceklerini takas usulüne gideceklerini söylediler. Bugünlerde ise böyle bir şeyin olmadığını ve binaları boşaltmamızı istiyorlar. Burada onlarca esnaf ve bir o kadar işçi de yanlarında çalışıyor. Binaların yıkılmasıyla birlikte hepimiz mağdur olacağız. Biz devlete 10 adım yaklaşırken devlet bizden 10 adım uzaklaşıyor. Bizi esnafların bulunduğu bina iki katılı ama çevrede bulunan esnaf arkadaşlarımız da bulunmaktadır. Bu mağduriyetimizin göz önünde bulundurulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

ESNAFTAN KAMULAŞTIRMAYA AFİŞLİ TEPKİ
ESNAFTAN KAMULAŞTIRMAYA AFİŞLİ TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 17:56:05
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 18:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?