5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Evleri yanan ailelere yardım sözü

EVLERİ YANAN AİLELERE KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN YARDIM SÖZÜ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan yangında evleri ve kışlık mahsulleri yanan Yıldız ailesine Kaymakam Abdullah Çiftçi yardım sözü verirken, kadınları ise, yangında zarar gören çatı katındaki mahsulleri, komşularının da yardımı ile kullanılabilecekleri ayırmaya çalışıyor.

Yaklaşık 1 hafta önce, Cumhuriyet Mahallesi'nde Hamo Yıldız'ın evi, soba bacasından çıkan kıvılcımlar nedeniyle alev almış, büyüyen yangın kardeşi İbrahim Yıldız'ın evine de sıçramıştı. Olay yerine gelen 20 Jandarma Sınır Tugayı'na bağlı itfaiye ekiplerinin yapmış oldukları 3 saatlik bir çalışmadan sonra yangın kontrol altına alınmıştı.

Olayın ardından, İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, evleri hasar gören Hamo ve İbrahim Yıldız kardeşlerin evlerini ziyaret etti. Hamo Yıldız, geçimlerini çiftçilikle sağladıklarını belirterek, yıl boyunca elde etmiş oldukları bütün mahsullerinin yangında zarar gördüğünü belirtti. Yıldız, yangının çatı katında başladığını belirterek "Bu yüzden çatıdaki bütün mahsullerimiz tamamen yandı. Mağdur durumdayız. Yangında tek sevindirici durum 10 kişinin kaldığı evde kimseye hiçbir şey olmamasıdır" dedi.

Kaymakamı Abdullah Çiftçi ise, "Devletimizin vatandaşımızın her zaman yanındadır. Gerekli raporların gelmesinden sonra yangında zarar görmüş olan ailelere yardım edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yangında zarar gören Yıldız ailesinin kadınları ise, yangında zarar gören çatı katındaki mahsulleri, komşularının da yardımı ile kullanılabilecekleri ayırmaya çalışıyor.

EVLERİ YANAN AİLELERE KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN YARDIM SÖZÜ
EVLERİ YANAN AİLELERE KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN YARDIM SÖZÜ
EVLERİ YANAN AİLELERE KAYMAKAM ÇİFTÇİ'DEN YARDIM SÖZÜ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 14:35:03
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 19:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?