27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Evleri yanınca, sokakta kaldılar

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Salkımlı Köyü’nde bulunan evlerinde çıkan yangında bir çocuklarını kaybeden 5 kişilik Sığmaz ailesi, kışın dondurucu soğuğunda sokakta kaldı.

Yaklaşık bir ay önce köyde elektriklerinin kesik olması nedeniyle çalıştırılmak istenilen jeneratörün patlaması sonucu evleri tamamen yanan ve 5 yaşlarındaki Melek isimli kız çocuğunu da kaybeden Sığmaz ailesi büyük acılar yaşıyor.

Yangında yaralanan baba Mahmut, anne İpek, çocukları Emel, Dilek ve Ümit, Yüksekova Devlet Hastanesi’nde ilk tedavileri yapıldıktan sonra Diyarbakır Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Tedavileri biten aile fertleri, köylerine geri geldiklerinde evlerinin tamamen yanmasından dolayı dışarıda kaldılar. Ev aramaya başlayan aile, zor durumda olduklarını ve kış mevsimi için ev bulmaya çalışırken, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyorlar.

Yangından yara almadan kurtulan Mahmut Sığmaz’ın kız kardeşi Heyhet Sığmaz ise kendilerini olaydan bir gün sonra ziyaret eden İlçe Kaymakamı Mustafa Öztaş’a yangının çıkış sebebi ile ilgili bilgi verdikten sonra yardım edilmesini istediğini anlatarak, "Bize bir çare bulunmasını istedim. Yollar kapanıyor, kimse açmıyor. Elektrikler kesiliyor, kimse sahip çıkmıyor. Eğer elektrik olsaydı ağabeyim yanmazdı, yeğenim ölmezdi. Kaymakam Öztaş ise, bana ailenin acısını paylaşmak için geldiğini ve gereken yardımda bulunacaklarını ifade etti. Ayrıca kaymakam bize nakdi yardımdan bulundu ve yaz mevsiminin gelmesiyle ev de yapacağına söz verdi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 17:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?