2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Eylem, öğrencileri yolda bıraktı

SERVİS ŞOFÖRLERİ YÜKSEKOVA'DA EYLEM YAPTI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, servis şoförleri ücretlerini almadıklarını gerekçe göstererek iş bırakınca 2 bin 550 öğrenci okula gidemedi.

Ücretlerini almadıklarını iddia eden 170 servis şoförü, şehir stadı önünde toplanıp korna çalarak şehir merkezinde tur attı.

Yakıt, lastik ve diğer zaruri ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirten sürücüler, "Biz 2 yıldır taşımalı sistemle öğrencileri taşıyoruz. Ancak müteahhit bize ücretlerimizi ödemiyor. Şimdi kış geldi ve yollar kayganlaştı. Kar lastiği almadan öğrenci taşımak çok tehlikelidir. Kar lastiği alacak kadar paramız yok. Benzin istasyonlarına çok borçlandığımızdan dolayı onlar da artık yakıt vermiyor. Bu şekilde nasıl öğrenci taşıyabiliriz?" şeklinde konuştu.

Şoförler ücretlerini alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtirken, taşımalı sistem dahilindeki 2 bin 550 öğrenci ise eğitimlerine 3 gündür devam edemiyor.

Öğrenci velisi İsmet Arslan, çocukların müteahhit ile servis sürücülerine kurban edilmemesini istedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise konunun müteahhit ile servis şoförleri arasında olduğunu ve bu sorunun giderilmesi için çalıştıklarını belirtti.

SERVİS ŞOFÖRLERİ YÜKSEKOVA'DA EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 17:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?