4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Eylemin adı kepenk kapatma

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a fiziksel baskı yapıldığı iddiası üzerine kepenk kapatma ve ateş yakma eylemi düzenlenirken, Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanlığı binası önünde bir açıklama yapıldı. 

Sabah saatlerinde fırın ve eczaneler dışındaki esnaf kepenklerini açmazken, ilçenin bazı kesimlerinde toplanan gruplar ateş yakarak Öcalan lehine slogan atmaya başladı.

Ardından parti binası önünde Kürtçe bir basın açıklaması yapan DTP Meclis Üyesi İzzet Belge, "Dün Ankara'daki genel merkezimizin önüne Şehit Aileleri Derneği giderek siyah çelenk bırakmış. Biz bunu uygun görmüyoruz. O aileler bu kanın durmasını istiyorlarsa çelengi partimizin önüne değil, AK Parti Genel Merkezi'nin, TBMM'nin, CHP ve MHP önüne götürüp bıraksın. Biz DTP dışında kimse olumlu adım atmıyor. Adalet Bakanı, 'İşkence yoktur ve olmayacaktır' diyor, işkence sonucu öldürülen bir kişi için çıkıp özür diliyor. Bu son derece umutlu bir gelişmedir. Ancak aynı işkence tutuklu bulunan Öcalan üzerinde de uygulanmaktadır. Fakat her nedense yapılan bu işkence görülmemektedir. Yani herkese var ama Kürtlere gelince hiçbir şey yok. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a sesleniyoruz. Durdursunlar bu işkenceyi yoksa eylemlerimiz artarak devam edecektir. Bizler sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız" dedi. 

Açıklamanın ardından toplanan kitle partililerce dağıtılırken, ilçenin birkaç noktasında toplanan gruplar ateş yakarak eylemlerine devam ediyor. Gerginliğin sürdüğü ilçede güvenlik güçleri tarafından da önlemler alındı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 14:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?