5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Fedakar anne ölümden döndü

FEDAKAR ANNE ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Hakkari'de, evleri alevler içinde kalan anne, ölümü göze alarak çocuğunu kurtarmaya çalışırken kendisi yandı.

Çukurca ilçesi Kavaklı köyünden göç ederek Biçer Mahallesi'ne yerleşen 4 nüfuslu Daş ailesinin evinde, şiddetli rüzgar sonucu soba bacasında çıkan kıvılcımlar nedeniyle yangın çıktı.

Akşam saatlerinde çıkan yangında evi bir anda alevler içinde kalan 2 çocuk annesi 26 yaşındaki Esma Daş, odada kalan 4 yaşındaki oğlu Onur Daş'ın çığlıkları ile karşılaştı. Ölümü göze alan anne Daş, alevlerin içine girerek çocuğunu kurtarmayı başardı. Ancak kendisi çeşitli yanıklarla ağır yaralar aldı. Her iki elli ve yüz kısmı tamamen yanan anne mahalle sakinlerinin yardımıyla olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Evi saran alevleri söndürmeye gelen itfaiye ekibi ise mahalleye yol gelmediği için yangına müdahale edemedi. Yangın mahalle sakinlerinin yardımıyla söndürüldü. Ancak evde büyük maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

İşsiz olan baba Mehmet Daş, kendisinin o sırada dışarıda olduğunu, geldiğinde ise evi alevler içinde gördüğünü belirtti. Daş, "Evi alevler sarınca eşim ölümü göze alarak odada bulunan çocuğumuzu kurtardı. Komşularımız elle su taşıyarak yangını söndürdüler. Evimizde büyük maddi hasar meydana geldi. Geceyi ise komşularımın evinde geçiriyorum" dedi.

Mahalle Muhtarı Ramazan Sevi ise, yangının ise akşam saatlerinde çıktığını belirterek, fakir olan ailenin her şeylerini kaybederek daha da mağdur olduğunu söyledi. Daş ailesinin komşuları ise evin içinde yanan halı ve yorganları bir tarafa çekerek evin içini temizlemeye çalıştılar.

FEDAKAR ANNE ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Anne Esma Daş ise, rüzgar nedeniyle sobada çıkan kıvılcımların yangına sebep olduğunu, alevler içinde bağıran çocuklarını kurtardığını söyledi. Çocuklarını kurtarırken her iki eli ve yüzünün tamamının yandığını ifade ederek, canlarını zor kurtardıklarını belirtti. Evleri yandığı için mağdur olduklarını anlatan anne Daş, geceyi ise komşularında geçirdiklerini belirterek, yeniden evlerine kavuşmak için yetkililer ile hayırsever vatandaşlardan yardım talebinde bulundu.

FEDAKAR ANNE ÖLÜMDEN DÖNDÜ
FEDAKAR ANNE ÖLÜMDEN DÖNDÜ
FEDAKAR ANNE ÖLÜMDEN DÖNDÜ
FEDAKAR ANNE ÖLÜMDEN DÖNDÜ
FEDAKAR ANNE ÖLÜMDEN DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 13:14:01
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 13:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?